АктуалноБотев ПдВластГласовеГрадътНовини

Феновете на Ботев в протестна готовност заради Колежа

Искат ясни отговори за строежа на съоръжението и несъгласие с тихомълком направени промени по проекта

С отворено писмо до кмета на Пловдив и медиите привържениците на ФК „Ботев“ настояват за лична среща със Здравко Димитров и фирмата – изпълнител на Колежа, на която да получат категорични отговори неяснотите около изграждането на съоръжението.

От Обединени фракции Бултрас, Сдружение ПФК Ботев Пловдив и Клуб на привържениците на Ботев Пловдив посочват, че на 22 септември ще се съберат пред сградата на Община Пловдив, за да се срещнат с хората, отговарящи за строежа, като заявяват, че са в протестна готовност заради неясното положението по проекта.

Феновете припомнят, че само преди по-малко от месец на подобна двучасова среща са били очертани три проблема.

1. Проблем с таблото на стадиона – нямало писмено становище от общината (възложител) къде искат да е таблото и как да бъде поставено. Изговорени са 2 варианта на няколко срещи, но в крайна сметка се е наложило арх. Савов да изпрати официaлно писмо (от 28.08.2022г.), с което пита официално възложителя за решение.

На 31.08.2022г. Здравко Димитров им обещал да подпише и изпрати официален отговор, с което да разреши този препъни камък.

2. Проблем с озвучаването – въпреки неясните обяснения за конкретния проблем и неговото разрешение след натиск от наша страна и триминутен разговор между гореспоменатите лица те обещаха, че и този проблем ще бъде решен…

3. Проблем с паркоместата около стадиона – проблем, който имат всички стадиони в България. Оказа се, че и тук има лесно решение – 2 писма между възложител и надзор.

Към днешна дата запалянковците посочват пет основни въпроса, на които ще очакват отговор на 22 септември.

как ще бъдат вложени първоначално осигурените от държавата 25 млн. лв. и какво конкретно ще бъде изпълнено с тях

Защо и как разбрахте, че средствата от 37 млн. лева няма да достигнат за цялостно завършване на козирката на стадиона при положение, че се очаква финалната проектна документация, след която ще се направи пълна количествено-стойностна сметка едва през следващата седмица?

Ще бъдат ли вложени по предназначение гласуваните от Общинския съвет на град Пловдив 12 млн. лева за цялостното изграждане на козирката (включително цялостно покривно покритие) на стадион „Христо Ботев“ и кога ще се случи това?

След пропуските и промените в проекта и в изпълнението на стадиона гарантирате ли, че стадионът ще може да получи в близко бъдеще категория 4 от УЕФА“?

Наслушахме се на безброй лъжи и празни обещания за Колежа, подчертават привържениците на клуба.

Те изразяват несъгласие с направени промени по проекта: „Няма да скрием и ясно ще усетите разочарованието ни от това, че сте осакатили визията на стадиона, като еднолично, без съгласуване с нас, сте променили проекта на централния вход. Промяната в лицето на стадиона, а именно стъклената фасада, която трябваше да бъде най-представителна, с ламарина от евтин тип, което намаля себестойността на проекта.“

„От днес отново сме в режим за протестна готовност, тъй като не можем да приемем продължаващите безхаберие и прехвърляне на отговорност от участниците в строителството! Днес сме изправени пред подготовката за нова битка! Време е да изиграем най-важния мач, който сме длъжни да спечелим заради бъдещите поколения!“ – завършва писмото на феновете.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина