АктуалноГероите на деняИзбор на редактораНовини

Двама тийнейджъри от Съединение спасили възрастен мъж от пожар

Шефът на Пожарната в Пловдив награди лично в навечерието на Деня на храбростта младите герои Михаил Семерджиев и Димитър Калеев 

Двама младежи от Съединение бяха отличени за проявена изключителна храброст с почетни грамоти от регионалната пожарна служба на специална церемония, състояла се в кметството на градчето.

В следобедните часове на 6- ти април 19-годишните Михаил Семерджиев и Димитър Калеев виждат горяща сграда и подават сигнал в оперативния център на пожарната служба.

Веднага след това двете момчета решават да проверят дали има хора в запалената постройка, влизат и извеждат от нея възрастен мъж.

Пристигналите на място два екипа огнеборци потушават пламъците и успяват да спасят имуществото в сградата, както и останалата част от имота.

Вие сте пример за обществото и за вашите връстници! Запазете своята разумна смелост и самоотверженост„, с тези думи към младите герои се обърна комисар Георги Мангараков, директор на РДПБЗН-Пловдив.

Той им благодари за проявената изключителна постъпка и спасения човешки живот. 

На церемонията в кметството на гр. Съединение двамата младежи получиха благодарност и от кмета Атанас Балкански, който им отправи покана да се присъединят към доброволния отряд на общината.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина