АктуалноВластГрадътИзбориНовиниОбщина Пловдив

Днес решават съдбата на панаира

Казусът влезе и в Народното събрание

Днес Общински съвет Пловдив решава съдбата на Международен панаир Пловдив като гласува каква да е позицията на представителя на общината в общото събрание на инвеститорите на „Пълдин туринвест“. То също е свикано днес с основна точка дружеството да приеме апорта на акциите на община Варна в международното изложение. Ако това се случи, Георги Гергов ще придобие пълен контрол над него.

Групата на „Демократична България“ в местния парламент предлага Общински съвет да задейства блокираща квота, като по този начин да се опита да спре превземането на панаира от Георги Гергов.

Темата влезе вчера и в Народното събрание, когато депутатът от Пловдив и бивш областен управител Йордан Иванов призова от трибуната на парламента всички партийни групи, които имат представители в пловдивския общински съвет да гласуват днес така, че панаирът да бъде спасен

Очаквайте подробности.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина