ГрадътНовиниТемида

Създават екипи от прокурори, полицаи, служители на ДАНС и ГДБОП

Ще се борят с организираните престъпни групи, разпространението на наркотични вещества, мигрантския натиск, телефонните измами, битовата престъпност и корупция по високите етажи на властта

По разпореждане на апелативния прокурор на гр. Пловдив Тодор Деянов се създават съвместни екипи на територията на апелативната зона от прокурори, полицаи, служители на ГДБОП и ДАНС за противодействие на организираните престъпни групи, разпространението на наркотични вещества, мигрантския натиск, телефонните измами, битовата престъпност и корупция по високите етажи на властта.

Това стана ясно днес, 23 ноември 2022 г., на регионално съвещание в Апелативна прокуратура – Пловдив. В него взеха участие административните ръководители на окръжните и районните прокуратури в апелативната зона – Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Кърджали и Смолян, ръководителите на Окръжните следствени отдели, на териториалните дирекции на ДАНС, директорите на Областни дирекции на МВР в областните градове, ръководителят на отдел „Център Южен“ при ГДБОП и началници на сектори в отдела.

Съвместните екипи се създават след обсъждане от участниците в съвещанието, а тяхната задача ще бъде да анализират, оценяват и осъществяват постоянен мониторинг на наличните данни на посочените по горе шест групи престъпления, както и да провеждат съответните действия, съгласно функционалната компетентност на всяка от институциите.

По разпореждане на апелативния прокурор Тодор Деянов ще се провеждат ежемесечни съвещания на местно ниво между административните ръководители на окръжните и районните прокуратури, директорите на Областните дирекции на МВР, ръководителите на териториалните дирекции на ДАНС и секторите на ГДБОП за обсъждане на резултатите.

На срещата бяха обсъдени и мерките, които прокуратурата предприема за противодействие на престъпността в регионите, съобразно спецификата й.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина