АктуалноБизнесГрадътНовини

Чие е сърцето на тролеите в Пловдив?

Спрялото преди повече от 10 години сърце на тролеите в Пловдив се оказа собственост на основателя на куриерската компания Спиди. Сделката е вписана в имотния регистър на 15 ноември този година, съобщава Капитал.

Гурмето от менюто на ликвидирания „Градски транспрот“ – една от най-красивите сгради в пазвата на древния и вечен град, на ъгъла на централните улици „Отец Паисий“ и „Ген. Гурко“, за която Под тепето писа многократно през годините е спечелена на търг.

Търгът за терена от 472 кв. м. в идеалния център на Пловдив и сграда върху него от 277 кв. м. е проведен през февруари 2022-ра и в него е участвало и дружеството „Ес пропърти“. Комисията обявява за победител през през месец март основателят на куриерската фирма Валери Мектупчян.

Сделката е изповядана на цена 1,3 млн. лева, след жалене и произнасяне на съда. Бизнесменът е отказал коментар за това какво ще прави със сградата.

Няма внесени инвестиционни намерения за бившата Токоизправителна станция на тролеите.

Припомняме, че преди 10 години трафопостът на ул. „Отец Паисий“ е бил оценен на 22 милиона лева. Днес цената й със сигурност е в пъти по-малко, но тя продължава да е изключително ценна.

Там е била първата тролейбусна спирка под тепетата. Сградата е завършена през 1957 г. За историята на сградата и токоизправителната станция в нея може да прочетете ТУК, където е и разказа на Георги Гугов , работил 44 години вътре.

Към днешна дата вече е ясно, че основателите на „Инса ойл“, „Винпром Пещера“ и „Спиди“ са придобили на търгове през последната година няколко имота на фалирала фирма. Процедурите са били обжалвани от бившия приватизатор на транспортната фирма Ангел Батаклиев.

Очаквайте подробности по темата.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина