АктуалноГласовеНовиниПод лупаРазследване

Богдан Милчев на амбразурата срещу протеста до Водната палата

На официалната церемония по първата копка за пробива под кръговото на водната палата днес присъства председателя на Института по пътна безопасност /ИПБ/ – Богдан Милчев. Той е бил поканен на събитието от кмета на града Здравко Димитров, разбра репортера на Под тепето.

Припомняме, че ИПБ е неправителствена организация, която си поставя цел да работи за безопасни пътища в страната, като идентифицира причините и предоставя насоки за намамаляване на пътнотранспортните произшествия и последиците от тях.

Първоначално Богдан Милчев бе единственият, който отиде при протестиращите срещу пробива граждани.

Протестът срещу пробива: „Оставка“ и „Спрете се“

Той бе и първият човек, който им показа визуализацията на проекта.

Ето как ще изглежда пробивът на Водната палата

По-късно по време на церемонията Милчев говори най-дълго и разпалено, опитвайки се да надвика недоволните граждани. В речта си на микрофона той се опита да защити проекта и заяви, че по света вече нямало леви завои.

Липсата на леви завои е европейска практика, която не само ще разтовари движението, но и ще доведе до по-малко пътен травматизъм“.

Той говори след зам.-кмета Тодор Чонов. Вижте какво каза във видеото.

Какво ще стане без леви развръзки на Водна палата?

Две дами от протеста разказаха пред репортера ни за разговора си с Богдан Милчев. На въпроса от къде е убеден, че ефектът на реализираното по този начин кръстовище и натоварването на три други ще облекчи трафика в града, той отговорил, че не са му показали транспортната схема и статистиката, а какъв и пътния травматизъм сега. На питането им какво прави тук тогава, шефът на НПО-то разказал, че е приел поканата на кмета, защото навремето при учредяването на ИПБ, Здравко Димитров му подал ръка и сега той му връщал услугата.

Самият Здравко Димитров не дойде на събитието, от администрацията уточниха, че е в болнични.

Вижте движението на кръстовището до Водната палата два часа след първата копка на пробива.

Пловдивчани атакуват пробива под Водната палата в съда

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. Факта, че един кмет на ГЕРБ няма търпение да разруши нов ремонт правен от предишния кмет от същата партия ГЕРБ, показва, че те нямат никаква последователна визия за развитието на инфраструктурата на града. Нито пък жив е грижа за хората, които живеят тук.

  2. Факта, че един кмет на ГЕРБ няма търпение да разруши нов ремонт правен от предишния кмет от същата партия ГЕРБ, показва, че те нямат никаква последователна физика за развитието на инфраструктурата на града. Нито пък жив е грижа за хората, които живеят тук.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина