Без отговори публично в ефир на въпросите за незаконното строителство на Джамбаз тепе

Актуално Власт Градът Новини Под ножа Разследване

Пиарите на Община Пловдив спестиха част от питанията на Под тепето

Обяснението: Да не се измества акцента от отчета към някакъв частен имот

Заради извънредната обстановка, свързана с коронавируса, продължаващите отчети на заместник – кметовете на Община Пловдив за първата година от настоящия управленски мандат 2019-2023 се правят виртуално.  В и без това трудната комуникация с местната власт, на журналистите се дава възможност да задават въпроси в коментар, под излъчващите се на живо брифинги в страницата на общината във Facebook. За изминалите досега шест онлайн отчета се оказа, че само репортери на Под тепето имат въпроси към управляващите (бел.авт.:с изключение на един единствен въпрос през изминалата седмица и още един днес, който не получи отговор). Питанията се четат на отчитащия се кмет от модератор от отдел Протокол, който в повечето случаи не ги предава буквално – както са написани. В същия момент те не са видими за отговарящия заместник-кмет. Поясняваме ви всичко това, за да си направите сами изводите от случилото се по време и след отчета на главния архитект на Пловдив Димитър Ахрянов.

Докато течеше презентацията му от Под тепето изпратихме няколко въпроса към него, една част, свързани със спорния строеж на Пловдивската митрополия на Джамбаз тепе. Вижте ги:

Защо общината приоритизира проекта на митрополията на Джамбаз тепе и дори кметът издаде заповед за предварително изпълнение на изменение на ПУП там, която бе обявена за незаконосъобразна от ВАС?

Съдът е отменил предварителното изпълнение на ПУП за храма на Джамбаз тепе

Какъв пример дава общината с тези си действия, особено в тази специфична зона?

Кметът носи камъка за бъдещия параклис на Джамбаз тепе (ВИДЕО)

Водещият прочете само това: „Защо общината приоритизира проекта на митрополията на Джамбаз тепе?“

Ето как отговори главния архитект:

„Не бих казал, че го пиротитизира.  Карахме по…, по…, по… процедура …

В крайна сметка всички са наясно какво се случва там…“

След съдебното решение: Николай Пловдивски прави молитвено литийно шествие до Джамбаз тепе

Добре, прекъсна го водещият Христо Чаушев и заключи, че общо взето това са въпросите, ако постъпят и други, гражданите ще получат отговори на тях.

Веднага помолихме в коментар да бъдат прочетени всички въпроси по темата, но в този момент излъчването на живо приключи.

Две-три минути по-късно с репортера на Под тепето се свърза началникът на Отдел „Комуникации и маркетинг“ в общината г-жа Руска Вълева, за да каже, че понеже са „скипнали“ (бел.авт.: пропуснали) целите въпроси, ако желаем може да се доуточним с архитект Ахрянов по телефона.

От него разбрахме, че той не е виждал въпросите, които се задават и е отговорил на това, което му е прочетено. По-късно в телефонният ни разговор обаче допълни, че не би желал да изместваме акцента от отчета към някакъв частен имот.

Попитахме го какво има предвид с думите „всички са наясно какво се случва там“.

“Аз лично от вас научавам какво се случва там,” отговори главният архитект по телефона.

Казахте всички са наясно, попита отново репортерът ни.

“Да, от това което вие пишете,” уточни той.

На въпроса “какво е показала проверката на РДНСК на обекта”, той препоръча да потърсим отговор от районната администрация на Централен, на чиято територия е имота. И допълни, че РДНСК не е уведомявала голяма община за проверката и резултата от нея.

Кметът за заповедта си за Джамбаз тепе: Питайте главния архитект и район Централен

В крайна сметка днес служителите от “Пресцентър”, “Протокол” и “Връзки с обществеността” в Община Пловдив показаха добра екипна работа по казуса и отчетоха точка в странната си пиар политика за избягване на публични отговори на живо.

Още по темата:

Археологическият музей не е бил уведомен за строителните дейности на митрополията на Джамбаз тепе

Ще има нов параклис на Джамбаз тепе

Какво ще стане с Гръцкото училище на Джамбаз тепе?

Споделете ни във:

5 коментара за “Без отговори публично в ефир на въпросите за незаконното строителство на Джамбаз тепе

 1. 1.Послушникът на мутро’полит’ика Ахрянов не е ЛЕГИТИМЕН “главен” архитект, защото не е назначен с КОНКУРС измежду Колегията.
  2.Следователно Камарата КАБ и Съюзът САБ следва да преразгледат професионалната му правоспособност и да я отменят или да я деградират до междуселска степен.
  3.Шикалкавенето на този ГЕРБав заплатаджия доказва НЕКОМПЕТЕНТНОСТ и беззаконие (пачки? кюлчета? индулгенция? А ВИДОВДЕН?)
  4.Ключът от бараката: хонорарът за “АВТОРСТВО” на незаконния проект е на …самия чиновник, а пък предприемач на незаконния строежа е милият му Баща.
  5.Други въпроси остават ли? Да ви препрати към друга инстанция, или “елате утре”?
  6.Ако оставите БЕЗЗАКОНИЯТА неосветлени както на предишния КлЕТ инджинерингите, то тогава на Джендем тепе над чифлиците им ГЕРБ ще издигнат Идеологически Правилна Статуя НА БоБоТри В КОНКУРЕНЦИЯ НА АЛЬОШАТА.
  7.МУТРИТЕ – ВЪ***!

 2. Всички ПР -и на общината веднага трябва да бъдат уволнени. Как може 14 човека да взимат заплати, а нищо да не правят за хората на този град!

  1. Самата АБСУРДНА длъжност “ПР” (а оттам и “йерархия” на ПР-ове, АРХИ-ПР, ГенераленПР и глупости -вж. Тимчев беше назначил една Върховна Кака!) не цели да ВЪРШИ РАБОТА, А ДА ВЗЕМА ЗАПЛАТА за лоялност и за прикриване на нередности, беззакония и престъпления.
   Колкото по-хлъзгав и слузест, толкова по-ценен е ПР-ът за МУТРАТА КлептоКрат.
   БоБоЧетири, УРА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.