МненияПод ножа

Какво ще стане с Гръцкото училище на Джамбаз тепе?

Фамилия Братанови продават своята част от апетитния имот, Гергов обмисля

Има конкретни инвестиционни намерения за превръщането на сградата в хотел с винарна

Има конкретни инвестиционни намерения за сградата на т.нар. „Гръцко училище”, кацнала на склоновете на Джамбаз тепе, научи Под тепето. Както ви информирахме преди две седмици, постройката се продава за 1,5 милиона евро. Оказва се обаче, че за продажба е обявена само долната част недостроената и изоставена от над 30 години сграда.

В Гръцкото училище, познато още като Церетелевата къща, съсобственост имат осем наследника от фамилия Братанови и Международен панаир- Пловдив, като за сделка напират само първите. Не съм решил още какво ще правя. Ако те продават може би и аз ще продавам, тъй като ще стане голям хаос, обясни за Под тепето Георги Гергов.  

По наша информация, инвеститорът иска да сключи сделка и с двете страни, за да може да окрупни имота и да реализира намеренията си за изграждане на малък хотел с винарна на долните нива на 4-етажната постройка.

Транспарантът за продажбата на сградата още виси на мъртвата й фасада. Тя има дълго историческо минало, като на мястото е имало къща, в последствие става Централно гръцко училище през 19 век. През началото на 20 век сградата вече е Столарско училище. Сегашната постройка е изцяло наново изградена сграда преди около 30 години, като планът за нея е бил амбициозен – да се изгради голяма зала за тържества и различни изложбени пространства, свързани с тракийското наследство. Тя обаче остава недовършена и пустееща.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. От така написаната статия човек остава с впечатлението, че Церетелевата къща се продава само частично,което е АБСОЛЮТНО НЕВЯРНО!
    Агенция „21 ВЕК“ е упълномощена от собствениците на целия имот да предлага за продажба и води преговори с потенциални купувачи относно дворното място, ведно с построената в него 4-ри етажна сграда за крайна от €1 500 000.Агенцията разполага с всички необходими документи, касаещи продажбата.
    Борислав Стоянов-Управител

  2. Eлиники Кентрики Схоли е от 18 век, учредява се през 1780 година под попечителството на Антим Ксантос и митрополит Хрисант.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина