АктуалноГрадътНовини

Съдът е отменил предварителното изпълнение на ПУП за храма на Джамбаз тепе

Разпореждането на Общината е незаконосъобразно и нецелесъобразно, реши Административният съд

Промяната на плана за регулация и застрояване на имота на Джамбаз тепе, където пловдивският митрополит Николай планира да построи нов храм, е незаконосъобразна. Разпореждането за предварително изпълнение на промяната, което кметът Здравко Димитров е подписал, е отменено от състав на Административен съд- Пловдив с председател съдия Петър Касабов.

Освен отмяната на предварителното изпълнение, общината е осъдена да плати съдебните разноски. Заповедта на кмета е обжалвана от заинтересовани лица, тъй като освен храм се предвижда и строителство на калкан със съседен имот на двуетажна сграда.

Решението на Административния съд е от петък, 28 август.

Очаквайте подробности по темата в Под тепето!

Как митрополията получи възможност да строи – вижте тук.

Кметът за заповедта си за Джамбаз тепе: Питайте главния архитект и район Централен

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

9 коментари

  1. МУЗЕЯТ ОЩЕ ЛИ СИ ПРАВИ ОГЛУШКИ (ПОСЛУШКО И ТОЙ) ЗА НАМЕРЕНИТЕ ОЩЕ В 50-ТЕ ГОДИНИ НА ВЪРХА
    ДВОРЦОВИ МОЗАЙКИ?
    ОЧАКВАТ ПОКАНА?
    ОТ ПОПА?
    ТЪКМО ТОЯ?
    ПЕРКО?

  2. Правилна първа стъпка е да се спре престъпният ЮРУШ в нарушение на няколко законоположения. „Предварително изпълнение“ ли? Първо стрелят, после питат хайдуците, бре бре!

    „Духовното здраве“ дрън-дрън, ако останем на МУТРО’ПОЛИТ’ика да ни крепи душевно… перкото! Горките чиновници, служебно задължени от ПолитБюро да му правят калабалъка…

    За престъпното начинание на ПОСЛУШНИК Ахрянов на ПОСЛУШНИКа Зико да раздава без План / против План разрешения за катедрали и изобщо Билдинги насам-натам из Града (утре може да тактиса баскетБОЛЕН КлЕТ С ТОПКИ статуя върху Джендем Тепе, за да затъмни идеологията на Альоша върху Бунарджика) = заради самото такова намерение ГладАрхът следва да бъде прогласуван от Колегията, от Съюза на Архитектите САБ и от Камарата КАБ и лишен от професионална ПРАВОСПОСОБНОСТ.

    Или намалена ПРАВОСПОСОБНОСТ – да върви по селата да съчинява плевни и кравеферми.

    (Мутрите – ВЪТРЕ???)

  3. До църквата ли опряхте, подлоги, мормонски? Какво ви пречи една църква? Оправдаване си парите. Една думичка не сте обелили за американските проповедници, които обикалят Пловдив.

    1. Нищо християнско, ама нишичко, няма останало в налудния с диагнози от Четвърти Километър твой АЯТОЛЛАХ със злия поглед, ролекс, лимузини, нотариални магии, архонтЦи и БИЯчи с неговото сектантско българо-съветско *р*вославие (Гундяев! =дъшерно! унизен слугинаж!) в схизма от изконното МАЙЧИНО византийско вселенско ПРАВОславие.
      Кариерист-сатанистът с неговите заслепени тъпоъгълни ПОСЛУШНИЦИ съсипа и оскверни прекрасните ни местни църквици за да се полакоми за все повече Нотариални Актове и имотни ЧЕРНИ ДАЛАВЕРИ

    1. За административен „документ малоумно озаглавен ДОПУСКАМ (на български преведено „ша гледам ф другата посока“) институтът няма вина.

      БаскетБОЛНИЯТ ПОСЛУШНИК не ги пита.

      Бърза, светкавична, БЛИТЦ трябва да е ПРЕСТЪПНАТА далавера с имоти.

      Нито е НАРЕЖДАМ, нито РАЗРЕШАВАМ, нито е ЗАПОВЕД = що е то?

      А за Стария Град – Бог високо, БоБоТРИ далеко, тук докараха захилен софиянец ГрозЕНев коли-беси че за „депутатин“ да го гласят.

      То по-зле става и от епохата на Начо Диктатурата („културата“ подигравателно, и той навлек станимашки мразещ кореняците) ще стане, който обезлюди Трихълмието като изсели достойните стари фамилии за да назначи заплатаджии в изкуфялите ЧЕРУПКИ . . .

      А Институтът има заслуга за МАСОВАТА работа през 70-те и 80-те, с власт и възможности и СРЕДСТВА, докато в сегашен мутрифициран БГстан го крепят само за да имат оправдания! Но нямат.

      МУТРИТЕ – ВЪН

    1. Казваш „за кол на бостана“ само става, милият, ама не, много е висок. Става само ако бъде …скъсен с една глава МИКРОЦЕФАЛ.

      То аслъ, за КлЕТ на горкия ошушкан Пловдив след Мамин ИМПЕРИАЛист колко Глава требе…

      Със ‘сички тия ЗАМ-ове между които се откроява Анестито, културското плямпало и „финансистът“. Пък и РАЙ-ове не липсват, майно льо, то заплатаджии, то тълпи = зат’ва сме на тоа хал!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина