АктуалноГласовеНовиниОбщина ПловдивПод лупа

Белащенци отново на протест

Тази сутрин в 7,45 жителите на Белащица излизат на протест, който обявиха в понеделник след обяд в социалните мрежи. Поводът този път е продиктуван от решението на ВАС през миналата седмица, с което се уважава жалбата на „Холсим срещу заповедта, спираща процедурата по удължаването на концесията на кариерите над Белащица.

Припомняме, че актът на върховните административни магистрати не води автоматично до не води до удължаване на концесията, както и че санитарно-охранителната зона там вече е факт.

Това обаче по никакъв начин не спира дейността на концесионерите, въпреки изтеклите им договори. Под прикритието, че извозват добит материал, те продължават да работят, категорични са хората от Белащица.

Както Под тепето вече съобщи от дружество „Холсим“ обжалват заповедта на Басейнова дирекция за санитарно-охранителната зона.

Преди да насрочат протеста за тази сутрин белащенци все още не знаеха новината, че Местният парламент на Пловдив се готви да отмени решението си за присъединяването на селото към Голяма община.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина