АктуалноКриминалеМненияНовиниПод ножа

Нелегалните заселници във Войводиново се изселват доброволно

Над 20 души са натоварили багажите си тази сутрин

Спешната проверка е установила 15 опасни постройки, а полицията е издала 11 акта по Закона за гражданска регистрация и по Закона за българските лични документи

Таня Грозданова

Продължава работата на отговорните институции в пловдивското село Войводиново. Според информация на силите за сигурност тази сутрин в махалата са се появили над двадесетина от самонастанилите се жители, които са започнали да товарят багаж и покъщнина, за да напуснат населеното място.

Спешната проверка е установила 15 опасни постройки. От администрацията на Община Марица, съвместно с ЕВН, Пожарната и Строителен контрол  са издадени 16 констативни протокола за незаконни постройки. По най-бързия начин ще се пристъпи към премахването на  опасните от тях, за останалите ще се изчака 14-дневния срок за обжалване, предвиден от закона от страна на претендиращите право на единствено жилище и обитателите.

Полицията е издала20 акта, като 11 от тях са по Закона за гражданска регистрация и по Закона за българските лични документи само в рамките на вчерашния ден, съобщи директорът на ОД на МВР-Пловдив Атанас Илков.

 „Действията, които предприехме веднага след получаване на сигнала – издирвателни мероприятия, арести, бързо полицейско производство – всичко, което Закона повелява. Има всички условия за бързо правораздаване, каквото обществото очаква. Сега целта ни е да не се стигне до ескалация на напрежението,“ коментира Илков.

По отношение на обявените в социалните мрежи протести и присъединяването на така наречените „професионални протестъри“ към вълната на недоволство във Войводиново, Атанас Илков  коментира, че униформените ще продължават да обезпечават реда, като силите и средства ще бъдат адекватни на ситуацията.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина