Търговец дава допълнителна инструкция за вендинг автомат: „Търкай тук”

Живот

Неволята учи или как да накараш кафе машината да „гълта”

Има няколко начина калпавите монети да влязат

Таня Кънева

Автоматите за кафе отдавна се ползват с популярност в забързания съвременен ден. Те са добър вариант за евтина топла напитка на крак, но могат да бъдат много дразнещи – или гълтат стотинките и не пускат желаното питие, или не приемат монетите.  Народният потребителски гении обаче вече е решил втория проблем.

В неписания фолклор на консуматорите на кафе от автомат има специален раздел за това как да накараш вендинг машината „да гълта”. Накратко, има три лесни стъпки: затопли, потъркай, засили. Тези действия се упражняват най вече върху последните стотинки за кафе. При продължителното повтаряне и калпавите монети влизат.

Под тепето се натъкна на предприемчив търговец, който явно изследва в дълбочина потребителските нагласи. Тази вендинг машина се намира на бул. „Шести септември” в района на Областна администрация Пловдив. Тя има специално изработена стоманена табелка с надпис „Търкай тук”, а под нея явно личи, че инструкциите се спазват.

Ефектът си има научно обяснение, подсказаха от Българската вендинг асоциация. Става дума за физични закони. Машинката измерва грамажа, електропроводимостта, дебелината на монетата и времето, за което пада. Така решава дали да я приеме или не.    

Споделете ни във:

2 коментара за “Търговец дава допълнителна инструкция за вендинг автомат: „Търкай тук”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.