ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

10 хорови състава ще запеят емблематични български песни утре на стълбите на Каменица

Безпрецедентна съвместна инициатива събира представителните хорове на Пловдив ЗАЕДНО

Около 300 хориста от 10 представителни хорови състава в Пловдив ще се съберат в обща инициатива в Деня на Светите Равноапостоли Кирил и Методий. На 11-ти май 2016 г., от 18.30 часа, на стълбите на Каменица на Главната улица в уникалната по своята същност проява „ЗАЕДНО“ ще прозвучат българските песни „Върви, народе възродени“, „Питат ли ме дей зората“ и Химнът на Пловдив. Те ще бъдат дирижирани от доайена на хоровото дирижиране проф. Златина Делирадева.

Поводът за събитието е 120-тата годишнина от основаване на хоровото движение в Пловдив. Идеята за провеждането му е на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, с подкрепата на Община Пловдив в лицето на кмета инж. Иван Тотев и заместник-кмета по култура и туризъм Амелия Гешева.

Хоровете, които ще участват са: Певческо дружество „Ангел Букурещлиев“, с диригент Цветан Цветков,  хор " Детска китка " – диригент  Яна Делирадева, Хор на пловдивските момчета и Мъжки хор при хорова школа "Стефка  Благоева "- диригент Милка Толедова, Дамски хор " Тримонциум"- диригент Ваня Атанасова, Камерен хор " Иван Спасов "-  диригент Гергана Люцканова, хор " Евмолпея "- диригент Рада Славинска, детски хор " Омайниче " – диригент Таня Орманова,  както и  Народен хор към АМТИИ и Хорът на Ансамбъл „Тракия“.

Кметът  инж. Иван Тотев, заместник-кметът по култура и туризъм Амелия Гешева и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов отправят покана към пловдивчани и гости на града да подкрепят инициативата с присъствието си и ЗАЕДНО с хористите да запеят любимите български песни.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина