БългарияГероите на деня

Отец Саръев: В Мадан и Рудозем мюсюлманите носят забрадки, защото им дават пари

Няма нищо лошо да се носят бурки у дома или в джамията, но не и на обществени места, смята духовникът

Църквата трябва да е по-активна у нас и да действа сред хората, заяви той

„Всички правителства носят срама и позора че докараха българите до бедност и мизерия. Не мога да гледам как българския народ е паднал до такава мизерна гледка, дори и работещи са в затруднено положение, защото са оставени от управляващите на символични възнаграждения. Хора в Родопите продават своите имоти, за да оцелеят. Правителството трябва да обърне повече внимание на икономиката, селското стопанство и на бита на хората в Родопите", каза в Пловдив отец Боян Саръев. Той гостува под тепетата, за да се включи в благотворителната кампания „Топъл обяд” в болница „Медлайн”.

Той изрази тревогата си от засилващата се ислямизация в Родопите. По думите му българо-мохамеданките в Мадан и Рудозем носели забрадки, защото за това им давали пари. Според него няма нищо лошо мюсюлманките да носят бурките си вкъщи или в джамията, но това не трябва да става на обществени места – училища и административни сгради. Зад една бурка може да се крие и най-опасният терорист, способен да избие десетки в името на вярата си. Църквата трябва да е по-активна у нас и да действа сред хората, смята Саръев.

„Помощ, дадена навреме е двойна, заяви отец Саръев. Много по-ценно е човек да получи купичка супа, когато е в трудно положение, отколкото тави с кебапчета и кюфтета, когато се е замогнал”, каза духовникът, докато подаваше поредния топъл обяд на пловдивчанин в нужда.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина