ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Обявиха конкурс за бизнес идея

Светът има нужда от промяна!

Научни организации от всяка точка на планетата ежедневно алармират за вредното влияние на човека върху околната среда. За щастие, сред нас се срещат и хора с идея как може ефективно да се борим с предизвикателствата на климатичните промени.

Днес има кой да застане зад тях. Да ги подкрепи с финанси, професионални съвети и контакти на най-високо международно ниво. Най-голямата европейска мрежа от компании, академични и обществени организации за развитие и реализиране на новаторски решения за справяне с климатичните промени, Climate-KIC, е тук и за пореден път подава ръка. На 11 април тази година стартира ClimateLaunchpad, най-мащабното състезание за cleantech бизнес идеи, борещи се с вредното влияние на климатичните промени. В инициативата се включват над 25 страни от ЕС, като за поредна година България не прави изключение.

Какво предстои на предприемчивите и инициативни български екипи, желаещи да дадат своя принос за икономическия растеж и намаляването на риска за околната среда?

На 16 май приключва етапът на кандидатстване за участие в ClimateLaunchpad;

Между 1 и 2 юни  ще се проведе двудневно предприемаческо обучение от професионални лектори и ментори – как да представим страхотна идея като успешен бизнес;

На 12 юли, в битка за представяне на страната ни на европейските финали, ще се изправят най-добрите 10 български екипа. Те ще представят проектите си пред инвеститори и специалисти в областта на „чистите“ технологии на организирана за целта гала вечер. Чрез тайно гласуване на журито, ще бъдат излъчени и топ 3 български проекта;

На 8 октомври предстои и най-голямото предизвикателство за участниците – Европейския финал в Талин, Естония. На специално изградена сцена, всеки един от екипите ще има задачата да защити своя проект пред реномирано международно жури от инвеститори и специалисти в областта на „чистите“ технологии.

Класираните на първите три места ще грабнат и парична награда от € 10 000, € 5 000 или € 2 500, а тези, получили шанса да попаднат сред първите осем, и директен достъп до акселераторската програма на Climate-KIC.

Не пропускайте своят шанс! Кандидатствайте днес на www.climatelaunchpad.org

За повече информация  за конкурса –  http://cleantech.bg/services/start-your-journey-with-climatelaunchpad/

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина