Под небето

В ПУ представят проект по програма „Творческа Европа”

Пресконференция за представянето на проекта „CU TENDA – ИСТОРИИ, ОБРАЗИ И ЗВУЦИ В ДВИЖЕНИЕ (Живата памет на Югоизточна Европа)“ ще се проведе утре, 22 януари, от 10:30 часа в Заседателната зала на Ректората на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Това е един от четирите български проекта, одобрени и финансирани  от програмата на Европейския съюз „Творческа Европа“.

В пресконференцията ще вземат участие представители на Община Пловдив – зам.-кметът по „Култура и туризъм“ г-жа Амелия Гешева и  зам.-кметът с ресор „Oбразование, развитие, европейски политики и международно сътрудничество“ г-н Стефан Стоянов, директорът на отдел „Култура“ – г-н Кирил Велчев. Общинска фондация „Пловдив 2019” ще бъде представена от нейния изпълнителен директор г-н Валери Кьорлински и от артистичния директор г-жа Светлана Куюмджиева.

Висшите училища ще бъдат представени от проф. д-р Невена Милева – зам. ректор по научноизследователска и проектна дейност и международно сътрудничество в ПУ, проф. Даниела Дженева – зам.-ректор по художествено-творческа дейност в АМТИИ-Пловдив, проф. Зои Гаврилиду – декан на Филологически факултет на Тракийски университет-Комотини, Гърция. Ще присъстват и студенти от магистърските програми на Философско-историческия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ – „Културен мениджмънт“ и „Културен туризъм и културно проектиране“.

Специални гости на събитието ще бъдат също  г-жа Весела Кондакова от Национално бюро „Творческа Европа“, г-н Димитър Севов – директор на Държавен архив-Пловдив, г-н Димитър Минев – директор на НБИВ, г-н Ангел Янков – директор на РЕМ Пловдив, г-жа Нели Попова-Коева директор на НУМТИ-Пловдив, г-н Илиас Йоанакис – директор на Музикално училище-Комотини, Гърция, г-н Светлозар Чавдаров – директор на НХГ-Пловдив, г-жа Емилия Арабаджиева – директор на НГСЕИ-Пловдив, както и представители на Дружествата на каракачаните в гр. Карлово, България и гр. Комотини, Гърция. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина