ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Basquiat се превърна в образцовия дом на Капана

Имало едно време една България, която вече можем да видим само на снимки от архивните ленти. Времена, в които да имаш Москвич е истински лукс, а табелата „Образцов дом“ определя жителите на сградата, изглеждат понякога толкова близки, колкото и далечни. 

„Поколението на червените връзки“ е името на изложбата на Деси Любенова, която представи в Basquiat. Пионерките от любимото място окачиха стените си с куп соц находки, които Деси е събирала и съхранила до днес. Кутии от стари цигари, трудови книжки и куп предмети от тоталитарното ежедневие са изложени на показ във вино бара. Около тях, освен спомени на някои от посетителите, се заформят и въпроси, политически и философски разговори. Изложбата определено провокира не само разговори и спорове понякога, но и мисли в самите нас. 

Цялата експозиция носи щастие, каквото може да донесе само отдавна изгубена лента със снимки, която ненадейно се е появила от нечий прашен сандък. Припомниха ни слоганите…

Цялата статия и галерия със снимки можете да видите в КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Извинявайте, но Капана се превърна в средище за 200-300 ново поколение хипари, иначе казано битници. Ако това ви е разбирането за култура и културно средище, мерси съм. В нормалните градове, място като Капана, трябва да е пълно с красиви кафенета, ресторантчета с изтънчена кухня и реални произведения на изкуството. А налице имаме хора, които пият наливни бира и вино, пушат цигари и са ултра затворена общност. На това мястото му не е в Капана.

  2. А тая пачавра на Basquiat е хем надута, хем много проста! Купила русата патка 20 килограма антики от auction.bg и вече я превърнахте в пазителка на културните ценности на Пловдив. Ако ако не се вземе в ръце и не започне да контролира поведението на клиентие си съвсем скоро ще изяде една кофа с лайняни бомби. – Сесед

  3. „Капана е образцовото място на Пловдив“..??
    Образцов дом е до 19:00 след това се започва думкане на барабани, безразборно псуване, хвърляне на фасове по колите, повръщане и уриниране по входните врати и коли. Да не говорим и за запалените кофи за смет.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина