БизнесЗабавлениеНовини

Пловдивчанка подобри бизнес модел, като го подчини на кауза

Бизнес моделът на абонаментните кутии у нас е познат от доста години и набира популярност все повече. Той представлява абонамент за продукти, които не са известни до момента на отваряне на пратката и са на цена, по-ниска от пазарната им стойност. Има най-различни тематични кутии за лайфстайл, книги, био храни и козметика. Абонатите получават кутия всеки месец на определена дата за една и съща цена.

Този бизнес модел е избрала Ваня Попова от Пловдив, като го е подчинила изцяло на БГ кауза – казва се BgBox и е предназначена само за българска козметика!

Въпреки че е завършила Международни икономически отношения, Ваня винаги се е интересувала от козметика, грим и бюти процедури. Това е причината БГкутията да е толкова успешна, макар да няма и година, откакто е основан брандът.

Идеята: „Тематичните кутии за online пазаруване са многобройни. Но повечето са само с вносни стоки. В отговор на това е създадена кутията „BGBOX“ .  За българските производители, семейни фирми, малки производства, био и еко продукти. За любителите на родната козметика, натуралните продукти и подкрепящи местния бизнес. BgBox за нас е по-скоро кауза. Съдържанието на нашата кутия е само с качествени български продукти, реални опаковки и лесно сравними цени.“ – казва младата собственичка, която едновременно с развиването на марката си следва и магистратура .

Каква е тайната?: „Най-важен е подборът на продуктите. Старая се всеки месец да изненадам клиентите с нова марка българска козметика или с нов продукт на добре позната марка. Козметиката, произведена в България, носи славата на страната ни от години, а фирмите произвеждат все по-интересни и ефикасни продукти. Богатството на природата е неизчерпаем ресурс за нашата натурална и био козметика. В BgBox клиентите ни откриват само български марки. Всичко при нас е произведено в България – козметиката и продуктите за лична грижа, аксесоарите, дори и кутията, която е био-разградима. Винаги изпробвам продуктите първо аз, както и няколко близки приятелки, които наричам „тест група“. След като съм сигурна в ефективността на продуктите, тогава стават част от месечна кутия в BGBOX.“

Каузата: „Целта на BGBOX е много ясна и видима още в името – Да се подкрепят българските производители на козметика. И точно поради тази причина екипът ни постига не само много продажби и нарастващ брой абонати, но и страхотни приятелски отношения с партньорите ни от козметичния бранш. Всички приемат идеята присърце и разбират колко важно е българската жена да използва българска козметика. А от скоро вече имаме и кутия за мъже.“

Какво предстои? „За предстоящите празници сме подготвили много изненади за нашите абонати, нещо много интересно и впечатляващо като продукти. Имаме и нови партньори, които ще представим на аудиторията си чрез коледните кутии. Разбира се, ще има и много подаръци, защото през декември ще отпразнуваме първата годишнина от основаването на BgBox. Усеща се и нуждата от нови хора, защото екипът вече не смогва с работата и това може само да ме радва.“

BgBox …Защото е българско! – това е мотото на бранда и както се усети от разговора, е създаден с много любов и ентусиазъм.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина