ЗабавлениеЗелен градНовини

Панаирът отваря врати за най-пъстрата си изложба – „Цветна пролет“

Най-пъстрата и свежа изложба „Цветна пролет“ ще се проведе от 3 до 7 април в Международен панаир Пловдив. Специализираното събитие показва новостите във флористиката, овощарството, градинарството и озеленяването. Изложбата се организира от 1998 година и непрекъснато разширява обхвата си. Целта на Международен панаир Пловдив е да даде възможност на фирмите от бранша да се представят пред повече от 20-хилядна аудитория.

„Цветна пролет 2024“ ще представи богато разнообразие от цветя, овощни дръвчета, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари.

Специализирани градински центрове ще предложат идеи за обособяване на зелени пространства в дома, офиса, хотела или вилата. Освен подходящите растения, те ще покажат мебели за градината или верандата.

Румънска компания участва с интересни стъклени оранжерии, които да се ползват както за отглеждане на зеленчуци, така и за екзотични зимни градини. Български производители ще покажат полиетиленови парници и принадлежности за зеленчукопроизводство.

Фермерите и земеделските стопани ще открият богато разнообразие от семена, луковици, посадъчен материал.

Широката продуктова гама включва традиционни и екзотични видове растения и храсти, овошки и декоративни дръвчета. Градинарите ще намерят различни череши, сливи, ябълки, кайсии, праскови, нектарини, круши, бадеми, смокини, лешници, както и адаптирани за нашия климат видове киви, аронии, нарове, мушмули, дюли, райски ябълки, кестени. Почитателите на цитросови пловдове ще видят на „Цветна пролет“ лимонови, портокалови, грейпфрутови дръвчета и лимонови треви.

Изложбата обещава много вдъхновяващи решения не само за любителите, но и за професионалните флористи. Те ще намерят всички видове цветя – от елегантните орхидеи до нежните рози, дъхавите лилиуми и деликатните лале, фрезия, кала, алстромерия, както и перфектните допълнения за тях – занаятчийски саксии и дизайнерски сандъчета.

За първи път на изложбата ще бъдат презентирани уникални циментови термоизолирани кашпи. Посетителите ще имат възможност да получат професионални съвети и оферти за комплексно озеленяване и оформяне на тяхното пространство, за изграждане на поливна система или абонамент за поддръжка.

От днес до края на седмицата паралелно с Цветна пролет ще се проведе и 28-ото изложение „Природа. Лов. Риболов“. За церемонията по откриването на двете изложби пристига министърът на земеделието и храните Кирил Вътев. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина