ЗабавлениеНовини

5 онлайн забавления за пенсионери

Старостта може да бъде самотно занимание, а това обикновенно се случва около зимните месеци, особено ако към тях се прибави и вълна от ковид, грип или други болести. Приятелите са заети, а телевизионните продукти твърде скучни. В наши дни обаче, вече всичко е достъпно онлайн.

От решаване до кръстословици, през следене на социални мрежи, до гледане на лайв стрийм продукти, интернет може да ни осигури безгранично забавление от вкъщи.

В последните две години, много хора трябваше да се подложат на самоизолация. За съжаление, ковид вълните, може да се повтарят всяка зима и това е най-ефективния, макар и доста мрачен, начин да се предпазим.

Самоизолацията може да е в резултат на преживяна травма или труден психологически моменти. Попаднали в подобна ситуация, повечето хора се обръщат към стандартното гледане на телевизия и слушане на радио.

Самотата е по-популярна в западните държави, но вече често се забелязва и из нашите ширини. В подобни тежки момент трябва да намерим начин да разсеем съзнанието си. Как може да стане това? Ето и 5 активности, които ще ви помогнат да преборите самотата.

Мисловни игри – може да играете пъзели, кръстословици, судоку и много други игри от този тип. На български език съществуват достатъчно добри сайтове на подобна тематика. Това са страхотни упражнения за избягване на скуката и поддържане на активен ум. Те са и много лесни за употреба от хора, не умеещи да работят достатъчно добре на компютър. Дори и да изпитвате трудности с новите технологии, винаги може да се сдобиете с подобни продукти от кварталния магазин или бутка.

Пекарствоготварските сайтове са сред най-посещаваните страници в онлайн пространството. Знаем, че обичате да печете изкушения за внуците, но може да усъвършенствате уменията си с разнообразни рецепти, без да се налага да изхвърляте тонове храна. Месенето на тесто успокоява, а и е чудесна физическа активност. Всички съставки за качествено печиво пък са лесно достъпни дори и във всеки селски магазин. Занесете сладки на съседите или изненадайте семейството със страхотни коледни кифлички.

Стари игри – някои играчки никога не излизат от мога. Лего конструктори и класически пъзели остават вечни класики, подходящи за играчи от всяка възраст. Няма нищо по-добро от дългосрочен проект, който ни носи забавление. Те могат да бъдат поръчани онлайн с директна доставка до вашата врата. Книжките за оцветяване също отдавна надхвърлиха детската аудитория и могат да донесат удовлетворение и при възрастни хора.

Стрийминг услуги

Смарт телевизорите ни дават уникални възможности и сме длъжни да се научим как се използват пълноценно. В интернет ще откриете полезни уроци или забавни предавания. Дори и да не се абонирате за модерните платформи като Нетфликс, Ейч Би О и Амазон видео, може да си намерите достатъчно безплатно съдържание из онлайн мрежите. Мобилните оператори вече прикачват подобни стрийминг абонаменти към своите услуги. Целта е вдигане на месечната вноска, но защо да не ползваме услуга, за която така или иначе сме платили?

Сайтове от типа на Ютюб и Туич създават уникални общности от хора, следящи реални стриймъри. Темите са разнообразни, въпреки че преобладава играенето на игри. Може да следите стиймъри за история, интелектуални игри, ротативки онлайн, решаване на загадки, коментарни студиа и много, много други интересни теми.

Видео разговори

Поддържането на социални контакти винаги е добър начин да се измъкнем от самотата. Е.. децата са на работа, а внуците залисани от игри, винаги може да се обадите на стари приятели и да наваксате пропуснатото време. Бързите лайв връзки със супер качество и без никакво забавяне, които първо се появиха при казино игрите на живо, вече са достъпни и при видео обажданията. Дори не е нужно да използвате сложни платформи като Скайп и Зуум. Добре познатият Фейсбук също може да ни помогне да се видим с близки хора, макар и на стотици километри разстояние.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина