АктуалноГласовеГрадътИзпод тепетоМненияНовиниПод лупа

Автобуси от градски транспорт подминават спирки

Новината, че автобуси от масовия градски транспорт на Пловдив не спират на всички, спирки по маршрута си, отдавна не учудва гражданите на втория по големина град в страната. Тя обаче изумява туристи от чужбина, когато това им се случи под носа за пръв път. Нещата ще продължат по старо му, ако всеки един, който преживее подобно подминаване, не вземе отношение по въпроса и не сигнализира своевременно, превозвача и контролните органи.

Сигнал за поредната невидима група, чакащи пътници по тъмно на спирка, изпраща д-р Атанаска Динкова до ресорния заместник-кмет на града.

„На 22.10.21 г., след половин час чакане на автобус по линия 21 в Пловдив, последният ни подмина с бърза скорост в 19,51 часа на спирката на улица „Победа“, пише тя на Тодор Чонов.
Хората изоставени на стоянката, смятат че това е възмутително и настояват шофьорите, които постъпват така да бъдат дисциплинарно уволнявани.

Д-р Динкова се надява на намеса по въпроса от страна на зам.-кмета по транспорт. Жалбата и е изпратена още до превозвача и до редакцията на Под тепето, с цел гласност и действия по проблема.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

  1. „Рибата се вмирисва от към главата“ , как толкова години ИТ и г-н Чернаев не направиха една обстойна проверка за да разберат, че шофьорите в градския транспорт работят по 12-15 часа на ден по 6 даже и 7 дни в седмицата, обаче трудовите им договори са на МРЗ. Това е незаконно, неморално и много опасно, въпрос на време е инцидентите да се учестят. Не оправдавам шофьорите, обаче те от преумора и бързане не могат да мислят, само се стараят да не предизвикат ПТП и да спазят графика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина