ВластИзбориНовини

Проф. Николай Габровски е кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 48-ото Народно събрание – тази на ГЕРБ-СДС.

Това е проф. Николай Габровски от болница „Пирогов“, съобщава БНР. Заедно с него при държавния глава отидоха Томислав Дончев и Десислава Атанасова.

„Очаквам в седемдневен срок да излъчите състав на кабинет, а и като първа политическа сила, вашата отговорност е най-голяма. Нядавам се да е открита удачната формула за съставяне на кабинет. Желая ви успех“, посочи държавният глава, връчвайки папката с мандата.

„Бях номинирам от ГЕРБ-СДС да получа мандта, дълг и въпрос на чест е да положа всички усилия за съставянето на правителство, да предложа кабинет, който да е по-далеч от полическото говорене и по-близо до експертността“, посочи на свой ред проф. Габровски.

От „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и БСП в аванс казаха, че няма да подкрепят правителство с първия мандат на ГЕРБ. 

Снимка: Стопкадър видео БНР

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина