АктуалноГласовеГрадътНовини

Пловдивчани: Искаме по-строги присъди на мъчителите на животни – ВИДЕА и СНИМКИ

Пловдивчани се събраха на протест пред Централна поща, скандирайки „Затвор за насилниците“, в подкрепа на кучето Мечо и други животни, станали жертва на тормоз и насилие. Десетки дойдоха в неделя късен следобед пред сградата на Община Пловдив, където бе обявен сборния пункт, но се оказа, че мероприятието е изместено на пл. „Централен“ 1.

„Промяната е заради молба на кмета. Той лично ми се обади и помоли да отидем пред Пощата, тъй като пред общината ще има някаква празнична програма„, разказа пред репортер на Под тепето организаторът на протеста Михаела, която е доброволец в Общинския приют за бездомни кучета.

Тук е мястото да отбележим, че празнична програма по време на протеста на пл. „Ст. Стамболов“ 1 нямаше, за сметка на това пък на пл. „Централен“ се провеждаше традиционното събитие „Хора за хората“ нито танцуващите, нито протестиращите пречеха едни на други.

Десетките недоволни от ниските и неефективни наказания, които предвижда закона за посегателство над животни, преминаха в шествие по Главната улица.

Под тепето бе единствената медия, която ви предаде на живо протеста. Вижте видео интервю с организаторът за Пловдив.

Голяма част от участниците бяха дошли с домашните си любимци.

Накрая всички се събраха около коледното дърво за обща снимка, докато скандираха исканията си.

На многобройните критики, че няма кой да защити хората от насилие, участниците в протеста отговориха, че законът трябва да защитава всяко живо същество.

Днес десетките хиляди подписи, събрани в специална петиция до институциите, които са с искане за защита на животните и сериозни присъди за съдистите, ще бъдат внесени от организаторите, заедно с адвокат в МВР. 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина