Ангел Рашков: Не съм извършил никакво престъпление

Темида

Внукът на Киро без обичайната усмивка и с наведена глава в съда, остава в ареста

Image title
Не съм извършил никакво престъпление. Бих ли подкупвал с 20 лева, изригна на излизане от съдебна зала днес внукът на Кирил Рашков- Ангел, след като отново чу „Остава в ареста с постоянна мярка „Задържане под стража“. 20-годишният наследник на ромския клан поиска да излезе на свобода, след като вече втори месец търка нара в следствения арест като обвиняем в престъпление, за което се предвиждат до десет години лишаване от свобода и глоба до 15 хиляди лева- подкуп на длъжностно лице. Ангел се опитал да даде двадасетолевка рушвет на катаджии, за да не му пишат акт, като е извършил това престъпление във време на условна присъда и изпитателен срок.

Image title
Единствено майката на Ангел София го подкрепяше днес в съда. Тя заплака, щом видя изтормозения вид на наследника си. Няма и помен от самонадеяността му, която той демонстрира в предните съдебни заседания. Усмивката е изчезнала, главата е клюмнала, няма го неуважителното поведение. Няма го адвокат Васил Марков, който е заменен от Марин Тодоров. А в коридорите на съдебната палата се заговори, че отношенията на София с другите от родата са много обтегнати, заради тяхното поведения спрямо Ангел. На майката на Ангел и дойде в повечко, след като както Под тепето писа снощи, преди няколко вечери мародери се опитали да ограбят вечния дом на покойния й съпруг Иван. Не искам да говоря, оставете ме, моля ви, каза само тя пред медиите. Самият Ангел се примоли за по-лека мярка пред съда, а в заключителните си думи само избоботи, че няма какво да каже.

Image title
Адвокатът Марин Тодоров подчерта пред съда, че клиентът му е жертва на ситуацията. Досъдебното производство е приключило и той няма как да повлияе на работата на разследващите органи. Няма да се укрие, тъй като има постоянен адрес в Пловдив, каза Тодоров. Служителите на МВР са предубедени да действат по този начин. Клиентът ми е жертва на общественото мнение и отношението към фамилията, с която той не живее. От тук нататък задържането му под стража би било неоснователно и незаконосъобразно. Тук трябва да говорим за законност и правосъдие, а не за възмездие и угода на обществото, допълни адвокатът.

Съдът обаче остави Ангел Рашков в ареста с мотива, че той е обвинен в тежко умишлено престъпление, има няколко адресни регистрации и съдебно минало. Докато слушаше решението на Темида внукът на Киро стискаше до побеляване ръцете зад гърба си и гледаше в земята. А адвокатът му се закани да обжалва решението на ниво Апелативен съд. Image title
Image title
Image title

Споделете ни във:

1 thought on “Ангел Рашков: Не съм извършил никакво престъпление

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.