КриминалеМненияНовиниПод ножаСъдТемида

Оставиха ексшефа на полицията в Раковски в ареста окончателно

Георги Илиев е бил дисциплинарно уволнен преди месец, стана ясно в съда

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд – Пловдив, с което на 30 октомври  беше отхвърлена жалбата на бившия началник на Районното управление на МВР в град Раковски Георги Илиев за по-лека мярка за неотклонение. Така той остава с  мярка „задържане под стража“.

Припомняме, че срещу Георги Илиев е повдигнато обвинение за вземане на подкуп в размер на 20 000 лева чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебно положение.  Той бе задържан през април тази година за поискан и взет подкуп от търговец на цигари без бандерол. Тогава прокуратурата обяви, че полицейският началник дал по 1000 евро на подчинените си оперативни работници Валентин Гоцев и Желязко Колев.

Магистратите днес приеха, че  въпреки отстраняването му от  длъжността началник на РУ на МВР гр.Раковски, както и дисциплинарното му уволнение от 5.10.2018 г., при по-лека мярка за неотклонение, обвиняемият  би имал  възможност да извърши престъпление срещу правосъдието. От доказателствата събрани до момента се извежда извода, че задържаният притежава авторитет и може да въздейства на свидетели и обвиняеми по делото, тъй като двамата му съпроцесници са на свобода срещу парична гаранция.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина