Ботев ПдГрадътЛоко ПдНовиниСпортСпортен Пловдив

Временна организация на движението заради дербито на стадион „Христо Ботев“

По повод срещата между ПФК „Ботев“ и ПФК „Локомотив“, която ще се проведе от 19.30 ч. утре, полицията е взела всички необходими мерки за охрана на обществения ред и обезпечаване на пътната безопасност. Осигурено е засилено присъствие на патрулиращи екипи в зоната на спортното съоръжение и на територията на града, които да реагират незабавно на всеки сигнал за противообществени прояви и нарушения.

На изградените контролно-пропускателни пунктове в района на стадион „Христо Ботев“ ще бъдат извършвани щателни проверки на всички посетители, а за да се избегне струпване на желаещите да гледат мача, входовете на спортното съоръжение ще бъдат отворени от 17.30 ч. Униформените няма да допускат лица без документ за самоличност; под въздействието на алкохол или наркотици; с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия; малолетни без пълнолетен придружител. При установяване на забранени предмети и вещи, притежателите им ще бъдат отвеждани и задържани в полицейския арест. Всички нарушители ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Стриктно ще се следи и за спазване на официално потвърденото споразумение от ръководствата на двата футболни клуба на дербито да няма привърженици на гостуващия отбор.

Със заповед на кмета на Община Пловдив от 17 ч. ще бъде спряно изцяло или поетапно движението на МПС и автобуси от масовия градски транспорт по следните участъци от пътната мрежа:

  • бул. „Източен“, от кръстовището с бул. „Княгиня М. Луиза“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург”;
  • ул. „Богомил“, от кръстовището с бул. „Източен” до кръстовището с ул. „Лев Толстой“;
  • ул. „Варшава“, от кръстовището с ул. „Богомил“ до кръстовището с ул. „Славянска“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина