ЗдравеПУЛС

Тотев подкрепя директора на КОЦ

С цялото ми уважение към Вас, държа да смените зам.-кмета по здравеопазването, заяви д-р Учкунова на градоначалника

Макар д-р Красимир Вальов сам да подаде оставката си, кметът на Пловдив, инж. Иван Тотев застана твърдо зад него в едно изключително емоционално изказване. Градоначалникът заяви, че е против освобождаването на директора на КОЦ – Пловдив. На същото мнение са и лекарите и пациентите, които направиха няколко изказвания, подкрепящи д-р Вальов и д-р Карауланова.

Думата един след друг взеха д-р Томова, доц. Кехайова, д-р Динев, д-р Белева, няколко пациенти и общински съветници. Д-р Динев призова веднъж завинаги да се вземе категорично решение по темата за КОЦ, за да не се случват обсъжданията на всеки 6 месеца. Той заяви още, че нарушаването на доверието между лекари и пациенти, което се случва в момента, се равнява на национално престъпление, а такова нещо не може да се допусне.

От своя страна, д-р Учкунова смело заяви, че е една от малцината в залата, които наистина разбират какъв е проблемът и познава становищата и на двете страни. Тя се обърна директно към градоначалника на Пловдив, като заяви с цялото си уважение, че общината има добри икономисти, но лечебните заведения, не са в търговската сфера за предлагане на услуги, а са болнични заведения и за целта е необходим специалист. Учкунова настоя пред Тотев да се смени зам.-кметът, който отговаря за здравеопазването в античния град.

След обявената от съвета почивка, се очаква и самото гласуване. Относно освобождаването на д-р Карауланова, настроенията все още са неясни, но се предполага че директорът на КОЦ, д-р Вальов ще запази поста си.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина