ЗдравеПУЛС

Тотев подкрепя директора на КОЦ

С цялото ми уважение към Вас, държа да смените зам.-кмета по здравеопазването, заяви д-р Учкунова на градоначалника

Макар д-р Красимир Вальов сам да подаде оставката си, кметът на Пловдив, инж. Иван Тотев застана твърдо зад него в едно изключително емоционално изказване. Градоначалникът заяви, че е против освобождаването на директора на КОЦ – Пловдив. На същото мнение са и лекарите и пациентите, които направиха няколко изказвания, подкрепящи д-р Вальов и д-р Карауланова.

Думата един след друг взеха д-р Томова, доц. Кехайова, д-р Динев, д-р Белева, няколко пациенти и общински съветници. Д-р Динев призова веднъж завинаги да се вземе категорично решение по темата за КОЦ, за да не се случват обсъжданията на всеки 6 месеца. Той заяви още, че нарушаването на доверието между лекари и пациенти, което се случва в момента, се равнява на национално престъпление, а такова нещо не може да се допусне.

От своя страна, д-р Учкунова смело заяви, че е една от малцината в залата, които наистина разбират какъв е проблемът и познава становищата и на двете страни. Тя се обърна директно към градоначалника на Пловдив, като заяви с цялото си уважение, че общината има добри икономисти, но лечебните заведения, не са в търговската сфера за предлагане на услуги, а са болнични заведения и за целта е необходим специалист. Учкунова настоя пред Тотев да се смени зам.-кметът, който отговаря за здравеопазването в античния град.

След обявената от съвета почивка, се очаква и самото гласуване. Относно освобождаването на д-р Карауланова, настроенията все още са неясни, но се предполага че директорът на КОЦ, д-р Вальов ще запази поста си.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Правят ни на пържоли, това не са лекари, съветниците подкрепили са цял живот съветници, хрантутници на гърба на пловдивчани

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина