ЗдравеПУЛС

Прокуратурата запечата „Ориента“

Окръжната прокуратура на Пловдив запечата полусъборения тютюневтвиет склад на „Одрин“ 8. Действието от страна на властите е предприето с оглед опазване живота и здравето на гражданите. Освен това искат предотвратяването на извършване на престъпления или други закононарушения, свързани със събарянето на тютюневия склад, който стана център на вниманието през изминалите няколко дни.

Прокуратурата разпореди на кмета на Община – Пловдив и директора на ОД на МВР – Пловдив, до приключване на извършващата се проверка: да се обезопаси района около сградата на тютюневия склад и в него да не се допускат граждани или автомобили; в района на самата сграда да не се допуска провеждането на какъвто й да е работен процес, да се изнасят отпадъци и/или други вещи; в случай на неотложност или възникнала опасност за граждани или друго имущество извън сградата, съответния компетентен орган да изготвя писмено становище и/или молба до Окръжна прокуратура – Пловдив с подробна мотивировка за обстоятелствата, налагащи предприемането на съответни мерки.

Разпореждането на Окръжна прокуратура – Пловдив е връчено на получателите му за изпълнение.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Защо всички плюят собственици и администрация? Кога ще се намери журналист, който да зададе въпроси на проектантите? Всеки проектант, който има право да работи като такъв трябва да е с пълна пр.правоспособност и проф.застраховка за този вид категория сгради. Какво ще се случи с тази застраховка? Ще има ли глоба за водещия проектант? И ако журналистите се ослушват, къде са КАБ и САБ? Само с декларации не става!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина