ЗдравеПУЛС

Окръжна прокуратура започна огледи на тютюневите складове

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив започнаха огледите на горелите тютюневи складове в гр. Пловдив

Днес, 24 август 2016 г., по ръководеното от Окръжна прокуратура – Пловдив досъдебно производство за пожара в тютюневите складове в гр. Пловдив, започна извършването на огледи на място.

Те се извършват от наблюдаващия прокурор, екип от трима следователи при Окръжния следствен отдел към Окръжна прокуратура – Пловдив, разследващи полицаи при ОД на МВР – Пловдив и експерти от: сектор "Пожаро-технически експертизи" в отдел "Център за изследвания и експертизи" при Дирекция "Критична инфраструктура, превенция и контрол" на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" при МВР – София Националния институт по криминалистика и криминология при МВР – София, факултета по „Пожарна безопасност и защита на населението“ при Академията на МВР и Базовата научно-техническа лаборатория към ОД на МВР – гр. Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Извън темата:
    На ъгъла на ул. „Авксентий Велешки“ и бул. „Христо Ботев“ има една сграда, от която вече са останали магазинни помещения на нивото на тротоара. Етажите отдавна се самосъбориха /като че ли/. Там какво ще има? А да, наблизо има още една голяма порутина.

  2. Проект, който планира изграждането на огромен жилищен комплекс със SPA центъра в Тютюневия град, е търсил европейско финансиране. Той се намира на метри от опожарените сгради,върху бивши тютюневи складове, които са били на улица „Д-р Г.М. Димитров. Парцелът е с площ от няколко декара, като сградите върху него бяха съборени тихомълком преди няколко години.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина