ЗдравеПУЛС

Новите зъболекари от Пловдив

„С мисъл като супер-компютър и знаят отговорите за живота“

С мотото „Те успяха!“ 79 дипломанти завършиха академичното си образование и положиха началото на професионалния си път като лекари по дентална медицина – 42-ри випуск на Факултета по дентална медицина в Пловдив

42-рият випуск на Факултета по дентална медицина в Пловдив „е с мисъл като супер-компютър и знае отговорите за живота, Вселената и всичко останало…“ – така председателят на БЗС представи най-новата генерация 79 млади лекари по дентална медицина пред професионалната гилдия.

71 български и 8 чуждестранни граждани вече са най-младите лекари по дентална медицина и поемат от лекциите и упражненията в денталния факултет на МУ – Пловдив към професионалното си бъдеще.

В тържествения ден на своето дипломиране 79 магистри, лекари по дентална медицина, получиха освен дипломите си и най-сърдечните добронамерени пожелания за успех в професионалната реализация, както и най-ценните и мъдри последни напътствия от своите университетски преподаватели.

„Те успяха!“ – зададе мотото на тържеството деканът на Факултета по дентална медицина проф. д-р Георги Тодоров, дм и увери дипломантите и техните родители, че са направили най-верния избор на университет и един престижен факултет, за да постигнат високия професионализъм благородството, хуманността и отговорността на професията. От името на преподавателската факултетска колегия деканът даде своеобразен академичен обет: „Във факултета винаги ще има една светлина за Вас!“ и ще бъде винаги отворен за помощ в бъдещото професионално израстване и утвърждаване на своите възпитаници.

С неподражаем стил и с оптимизъм за раздялата с най-прекрасното житейско време – студентството, ректорът на университета чл.-кор. проф. Стефан Костянев, дмн отправи сърдечните си благопожелания от името на академичната колегия и личното си послание към бъдещите дентални лекари: „Не пораствайте! Борете се със зрелостта! Светът на мечтите е единствения, който Ви принадлежи. Ентусиазмът и енергията ви са онова, от което се нуждае обществото… Няма нищо по-хубаво от това да даряваш света с красиви усмивки… Вие заслужавате тази професия и тя заслужава Вас. …Вие сте надеждата на Вашите родители и на България!“

Според академичния протокол Промоторът на 42-рия випуск – 2017 проф. д-р Снежана Цанова, дм отправи своите специални напътствия за успешно справяне с професионалните предизвикателства „Днес сме горди, че бяхме Ваши преподаватели. Ние не се разделяме със Вас, защото ще продължим да се срещаме, да обменяме опит, да се радваме на Вашите бъдещи успехи… Светът е пред Ва и всеки ще избере своя път в него, пожелавам ви да намерите своето щастие, това е свещено Ваше право. Бъдете етични в професионалните си взаимоотношения и спазвайте Хипократовата клетва! Стигнете върховете, живейте богато, но останете честни и благородни!“

„Щастлива съм, че имах възможността да бъда възпитаник на този университет и именно на Факултета по дентална медицина. Не бих променила избора си, защото сега той ми се струва също толкова правилен, както преди шест години… Престижната и изключително достойна професия, която сме си избрали несъмнено ще изисква много от нас, но и също така може да ни даде повече отколкото някога сме предполагали. Нека помним: това, че нещо е трудно, не значи, че е невъзможно, а щом искаш нещо достатъчно силно, значи можеш да го постигнеш. Нека се стремим към бъдещето и никога не се предаваме!“ – каза в словото си от името на дипломантите отличникът на випуска д-р Антония Тричкова, постигнала най-висок успех от следването и 6.00 от държавните изпити.

Сред официалните гости на церемонията бяха Народните представители, възпитаници на МУ – Пловдив и факултета – д-р Джевдет Чакъров, дм и доц. д-р Георги Йорданов, дм; председателите и заместник-председателите на ръководните органи и членове на професионалната организация Български зъболекарски съюз – д-р Николай Шарков, д-р Трифон Антонов, д-р Силвия Кръстева, дм, д-р Борислав Миланов и др.; представителите на деканските ръководства на сродните факултети – проф. д-р Божидар Йорданов, дм (зам.-декан, ФДМ – София) и проф. д-р Цветан Тончев, дм (декан на ФДМ – Варна), висши представители на академичното ръководство, преподаватели, доайени и гости.

Сериозното ръководно представителство на тържествената церемония по промоцирането на завършващите най-младите специалисти, за пореден път свидетелства за безспорния престижа и изключителен професионален авторитет на Пловдивския дентален факултет като образователна институция сред професионалната гилдия.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина