ЗдравеПУЛС

Бдението за починалите на „Руски“ се превърна в истински протест срещу несправедливостта по пътищата

Парите няма да върнат Вили, гневни са нейни близки

Близо 50 души почетоха паметта на загиналите в тежката катастрофа

 Десетки пловдивчани се насъбраха около автобусната спирка на кръстовището между бул. „Руски” и ул. „ Ген. Данаил Николаев” в гр. Пловдив. Поводът бе отдаване на почит към загиналите наскоро мъж и жена в пътно произшествие, разразило се на това място.

На организираното бдение присъстваха както близки на загиналите, така и съпричастни към трагедията граждани, които запалиха свещи в тяхна памет. Причина, довела мнозина от тях, бе и недоволството от честите произшествия по пътищата, където всеки ден мъже, жени и деца стават жертви на свои и чужди грешки.

Не е нужно да познавам някой от загиналите и пострадалите, за да съм съпричастен и да съм тук тази вечер, коментира един от присъстващите, а друг сподели, че е тук защото му пука.

Тази форма на протест срещу несправедливостта по пътищата, някои обърнаха и в мълчалив бунт срещу безнаказаността, тъй като по последни данни убиецът зад кормилото днес е на свобода, излязъл под гаранция срещу 15 хил. лева.

Припомняме, че тежката катастрофа бе извършена на 18 ноември, посреднощ, на въпросното кръстовище. Според данни на МВР Пловдив, 46-годишен шофьор на лек автомобил „Пежо“, както и 44-годишна жена, негова колежка от работата, пътувала на предната седалка, са загинали, предприемайки ляв завой и бивайки блъснати в следващия момент от лек автомобил „Ауди“. Другите двама спътници на пострадалите – 23-годишна и 27-годишен – са настанени в болница, като младата жена е в критично състояние. Нейни близки споделят, че тя е в кома и се бори за живота си.

Същевременно,  26-годишният шофьор Любомир Трайков, който е причинил инцидента и се е оказал без сериозни наранявания, е шофирал в нетрезво състояние, с твърде превишена скорост  и със значителен предишен опит в причиняването на пътни нарушения.

Семейството на Любомир Трайков е дало обезщетение на съпругата на починалия Атанас, като дори й предложили работа. И докато опечалената вдовица е приела помощта, заради трите си деца, близките на Вили са разгневени на тази проява на „подкуп“.

Парите няма да ни върнат Вили. Искаме справедливост за виновника, споделят те.  

Само няколко дни след произшествието, на 20 ноември се честваше Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. На 23 ноември Българска браншова асоциация „Пътна безопасност” връчи годишни награди на изявени специалисти за приноса им към безопасността по пътищата. На Областна Дирекция на МВР – Пловдив бе връчен Стандарт ISO 39001 за въвеждането на Системата за управление на безопасност по пътищата. Сертификация на такъв тип структура в рамките на Министерството на вътрешните работи е първа не само за България, а и за Европа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Vdovizata da mu misli za badeshteto si – bez pismenni garanzii za obeshtetenija/obeshtanija, JAVNO i tozi put NJAMA da ima vinovni i osadeni!!!! Ubitite sa si vinovni, che v netochnoto vreme sa bili na netochnoto mesto. Prichiniteljat za smartta na tezi zhertvi samo e barzal da se pribere po-skoro u doma si, za da ne zakasnee za rabota na dr. den. Edin geroj-predpriemach. Kakav pozor za edna pravova darzhava…

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина