МненияПод ножа

Вместо зелени площи – с бетон „официализират“ незаконни паркоместа в „Западен“

Цяла година плодвивчанин не получава отговор на сигнали до районното кметство

Вместо да постави антипаркинг колчета, зелената площ е бетонирана

Няколко незаконни паркоместа в район "Западен" върху зелени площи вече са бетонирани и "официализирани". Информация за действията изпрати до "Под тепето" читател, който вече цяла година изпраща сигнали до местното районно кметство, което обаче не реагира по никакъв начин.

Зелената площ, която се намира срещу спортното училище "Васил Левски", е използвана от автомобили за паркиране. Пловдивчанинът е изпращал сигнали там да бъдат поставени антипаркинг колчета още от януари 2017 година. По наредба паркирането върху зелени площи е забранено и нерядко пловдивчани, които нарушават тази разпоредба са получавали глоби. 

На това място изглежда действията на районното кметство и отговорните органи са други. Вместо да бъдат поставени антипаркинг колчета, то мястото се бетонира, за да бъде по-удобно за паркиране. И така вместо зелените площи да се опазват и поддържат – за по-лесно, те направо се унищожават.

"Искам само да дам един елементарен пример как се работи в държавния сектор, как се изпълняват служебни задължения по поддръжка, опазване и развитие на зелената система, какви мерки се взимат по сигнали на гражданите и колко загрижени са институциите за собствените си терени, за които ние  останалите плащаме, а отсрещната страна може само да се оправдава, но не и да свърши някаква работа", пише до пощата ни пловдивчанинът.

Може да видите ситуацията на снимките, които той е изпратил до редакционната ни поща. Всеки, който стане свидетел на други нередности, може да пише на пощата ни [email protected]

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Проблема е повсеместен из целия град! На кой му пука??? Ако няма да се вземат едни пари от правилните хора нищо не се прави с мисъл за бъдещето!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина