Междузвездни войни

Под ножа

ПР-инцеса Лейла

Image title

Напоследък в родния шоубизнес (до колкото може да се нарече такъв), ставаме свидетели на раждането на най-голямото чудо на човешкия нарцисизъм, а именно -PR. Това чудо на планетата е познато на света от много време насам, но у нас то заема нови измерения и приема съвсем друг облик.

PR като цяло е нещо, което има за цел да продава. Но тук идва въпросът -да продава какво? С PR може да се продава всичко-домати, краставици, обувки, чанти, лица, тела, гласове, талант и всичко онова, което човешкия мозък може да роди. Лошото е , че родните звезди са превърнали цялата си продукция в една сергия на битов пазар и правят неистови опити  да продадат не само изложентото на нея, но ако може и себе си.

PR е всичко – от скубане на коси и екстейшъни в дискотеките пред фото обективите до арогантни изказвания пред евтини , но лъскави издания в медийното пространство.  PR у нас се е превърнал като вид тероризъм – за целта на собствените идеи и цели се унищожават тези на всички хора около нас.

Показването на гола плът и най-интимните части на тялото на фолк певиците вече е нещо съвсем нормално и ако преди 2 години служеше за добър PR, то сега е само проява на лош вкус. Началото поставиха “порно звездите” на родния поп-фолк-Галена с дините на мастика Пещера, Камелия със скандалните си лепенки върху гърдите на концертите на Планета , а по-късно и Andrea…

Друг познат метод са скандалите. Умишлени или не те завладяват медийното пространство със скоростта на падаща звезда. Един такъв беше между плеймеитката Златка Райкова и фолк дивата, но по-важно съпруга на национала Валери Божинов- Алисия.двете си размениха повече от груби, като изказванията на госпожица Райкова от време на време придобиваха доста просташки вид. Но pr-а си каза своето и двете дами станаха доста коментирани, а и “цената им” рязко се покачи. С доста хапливия си език , несъобразеното консумиране на алкохол и

ръкопашните си схватки е известна и звездата на АРД Емануела. Постоянните й нападки към колежки и колеги от бранша й донесоха участие в текста на най-новия хит на устата-com.press, където рапърът пее: “Емануела ли е най или има по-прости?!”

Това по никакъв начин не засегна звездата, защото лош PR нямало…

Въпросът в цялата работа обаче е : Заслужава ли си? Уронването на престижа и личните качества имат ли цена?! До колко родните звезди са приели идеята да бъдат такива на всяка цена. Но ние зрителите на цялото представление няма как да знаем отговора на тези въпроси. Можем само и единствено да чакаме следващия зраелищен спектаткъл и да го оценим по “достойнство”.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.