МненияПод ножа

Красимир Мурджев: Цецка Цачева е поредната пионка, която изгоря в играта на Бойко Борисов и неговите съветници

Резултатът от изборите е много добър, но и отчитаме, че вота бе анти ГЕРБ и на национално, и на местно ниво, коментира градският лидер на БСП

Страдали сме от съюз с ДПС и настроенията са твърди, че в коалиции с тях няма да влезем, категоричен е хирургът

Резултатът от изборите за президент на национално ниво, но и на местно, е много добър. В Пловдив никога не е имало толкова гласове за червен кандидат. При това разликата с ГЕРБ е с почти 23-24 хиляди гласа. Трябва да благодаря на структурите на БСП, които работеха в този период. И отчитаме, разбира се, че вотът е анти ГЕРБ както на държавно, така и на местно ниво. Вижте какво става тук- всички райони на Пловдив са червени. Хората гласуваха срещу това една партия и един човек да определя всичко, вече усвоил всички инструменти на властта. Срещу това един човек да ги манипулира и лъже, коментира градският лидер на БСП Красимир Мурджев пред Под тепето вота от вчера, който вкара държавата в съвсем нова политическа ситуация.

Изводът от вчера е, че всички неща, които се говорят от Бойко Борисов, вече не хваща декиш пред хората. А и те видяха колко се краде. Строяли се магистрали, но никой не казва защо след годината се затварят за ремонт. Както е с улиците в Пловдив. Санирали се блокове, но никой не казва колко пари са похарчени за строителство наистина от този 1 млрд. Според строителни предприемачи, разходите са не повече от половин милиард.  Видя се и друго- хората вече не харесват негативна кампания, каквато водеха ГЕРБ. Цецка Цачева е поредната пионка, която изгоря в играта на Бойко Борисов и неговите съветници, заяви Мурджев.

Той допълни, че в кампанията е чул приказки като от началото на 90-те.  Плашиха ни с какво ли не- че едва ли не се махаме от ЕС и НАТО, а към края на седмицата да очакваме руските танкове да влизат и да ни окупират.  Ако си вярваха, би трябвало най-късно довечера да си стегнат куфарите и да бягат от България. Ако останат, значи са лъгали хората. Истината е, че всички тези  измишльотини, лъжи,тази арогантност и високомерие отблъснаха избирателя, смята хирургът.  Е, да си честитим новия президент и да се надяваме, че ще е достоен в следващите пет години и ще отстоява националния интерес, националната сигурност, ще бъде коректив за външната политика. Смятам, че ще се гордеем с този мандат, каза още червеният лидер.  

Колкото до това, което предстои след оставката на кабинета- не е много наясно. Не се знае какво ще решат политическите сили? Дали ще има избори за Велико народно събрание и промяна на Конституцията, която в някои свои пунктове трябва да се модернизира, или ще се пристъпи към избори за обикновено Народно събрание? Предстои да разберем. Но ако продължава това противопоставяне между опонентите, трудно ще се постигне политическа стабилност. Всяка отговорна партия трябва да участва в бъдещ диалог за перспективите по важните въпроси. Да се търси обединение и общи действия в посока стимулиране на икономика и чужди инвестиции, да се мисли в перспектива, за да стигнем до повишаване стандарта и доходите на хората. Иначе, без диалог, който и да управлява, не може да излезем от блатото, в което потънахме.

На въпрос на Под тепето ако се окаже, че единствено ДПС се прояви като желаеща диалог партия, БСП отново ще се коалира с нея в бъдещ момент, председателят на социалистите под тепетата заяви категорично, че това е изключено. Страдали сме от съюз с ДПС, настроенията са твърди, че в коалиции с тях няма да влезем. Това ще бъде пагубно за нас. Но ако те смятат, че са национално отговорна партия- трябва да подкрепят справедливите каузи, подчерта хирургът. Той е на мнение, че партията му трябва да засили своята опозиционна дейност в ОбС на местно ниво. Тя трябва да продължи да се втвърдява нашата позиция в местния парламент, но не самоцелно. Вчерашните избори бяха вот и срещу местната власт, допълни Красимир Мурджев.

На финал той се пренесе на тема Общинско здравеопазване. Категоричен е, че КОЦ- Пловдив не трябва да се закрива. В момента там текат проверки, които трябва да бъдат изчакани. Самоцелно рязане на глави, за да се покажи действие, вреди допълнително. Ясно е от ред публикации, че има внушения, има комерсиализиране на казуса. Нека изчакаме истината да излезе наяве, и тогава правим някакви заключения. Но като структура диспансерът трябва да остане. Той е много необходим и не трябва да се посяга на него. Ако допуснем неговото закриване, това ще е още един тест за границата на търпимост на обществото и в частност на пловдивчани. Категорично против съм неговото закриване, защото това е едно уникално лечебно заведение, което трябва да продължи да съществува, смята Красимир Мурджев. Заяви още, че „Св. Мина” трябва да бъде оздравена, а не да се слива с друго здравно заведение. Сливането няма да доведе до нищо добро. Може би се налага промяна в мениджмънта, но общината трябва да влезе в ролята на добър стопанин и да се опита да оздрави болницата, за да не се повтори съдбата на Белодробна. Има различни форми за оздравяване, по които можем да дебатираме открито с управляващите и да стигнем до вариант, който да ни обедини и да действаме съвместно, завърши Красимир Мурджев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина