МненияПод ножа

Чалга парти в Римския стадион възмути пловдивчани

 

 

Поп фолк ритмите огласят Джумаята до след полунощ

Шумно чалга парти в сладкарницата в Римския стадион възмути пловдивчани. Видео от поп-фолк веселбата сърцето на в културно-историческата ценност, която рекламира Пловдив по света и е една от най-посещаваните забележителности под тепетата, бе публикувано в социалната мрежа с текст „Европейска столица на културата 2019!”.

В петък, около 22 ч минах за първи път покрай Римския стадион и не повярвах на ушите си. Погледнах към заведението долу, където се вихреше жив оркестър. Свиреше гръцко, а после, когато се връщах към полунощ, децибелите бяха още по-високи, като музикантите вече свиреха българска чалга тип „хисарския поп”. Беше някакво тържество- сватба или рожден ден, разказа за Под тепето един от многото свидетели на нелицеприятната гледка Росен Чепилски.  Той минал трети път покрай Римския, около 1 часа след полунощ, когато вече вървяла кулминацията на тържеството в заведението- звучало сръбско.

 Чепилски разкрива, че възрастен служител на общинска охрана невъзмутимо си пазел Римския стадион, докато в него се вихрели чалга гладиатори. Във видеото, автор на което е Методи Лазов, се чува възмутен глас: "Това е Европейската столица на културата". "Общинската охрана и те гледат", констатира друг.

 Българите, които минаваха от там не вярваха, че е възможно да бъде опошлено и това толкова знаково и историческо място за града ни. „Зрелището” наблюдаваха и много чужденци, даже азиатци имаше, които  снимаха веселбата долу и се забавляваха. Лично за мен бе изключително неприятна гледка. Гадно е на този най-стария археологически обект да се изцепиш с Трепни, допълва Росен Чепилски.

Освен всякакви естетически бариери, чалга купонджиrте прекрачиха и една важна наредба- тази за обществения ред, тъй като силната поп-фолк музика е огласяла зоната около Джумаята до късно след полунощ. При това наблюдавани от служител на общинска охрана, както разкри Росен Чепилски. Това се случва три години след частното парти и поп-фолк ритмите на Античния театър, предизвикали шумен скандал.

 

 

Европейска столица на културата 2019

Posted by Metody Lazov on Friday, 27 April 2018

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. 300000 пловдивчани и още два пъти по толкова селяндури надошли от кол и въже!

  2. Какво ви учудва?Градът се напълни с “пловдивчани“,вкл.милиционерите и пазвантите,още осемдесетте.Пред халите е пълна цигания,а хорцата само подчертават тоталното оселеняване на този,прекрасен на времето град.Гайди и кавали,арабели и забрадки.Още по-зле ще става.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина