Всички имаме право на детство

Под небето

Русана Куманова

Image title
Клуб Мохито организира ден пълен със събития,които да ни върнат спомена от детските години,  посветени на благородна кауза – събиране на средства за малкия Георги Лазаров. Невръстното 12-годишно момче има тумор в мозъка. Състоянието му е изключително тежко заради късния стадий на болестта. Операцията, която предстои да бъде извършена е предизвикателство за всеки неврохирург. Докторите на Георги препоръчват лечението му да бъде проведено в Турция, в Анадолския медицински център.

Гошко е лидерът на квартала,  винаги е усмихнат и добронамерен към всички, никога не е предизвиквал конфликти, споделя дядото на момчето – Георги Лазаров. Освен името на дядо си, малкото момче наследява и професията му. Тренира футбол в клуба на Ботев, на чиито футболисти дядото някога е бил треньор . Противниковият отбор, срещу когото е принуден да играе днес Георги обаче е болестта, а залогът е животът. Момчето стоически посреща всичко, което му се случва, без да пролее и една сълза. Утешава родителите си, моли ги да не се обвиняват, че са открили болестта му толкова късно, защото самият той дълго време крие от тях все по – засилващото се главоболие, само за да не ги тревожи.

Костадин Колев, чичото на Гошко, коментира, че докторите търсят причината за болестта му в удар по главата, който момчето претърпява преди години.

А клуб Мохито се отзова и стартира кампания за набиране на средства, която  ще бъде последвана от поставянето на дарителски кутии на стадион Ботев и на други места. Онзи ден в заведението се проведоха различни игри на карти, джаги, безплатен професионален грим, огнено шоу, рисуване на картини, които по – късно бяха продадени на своеобразен търг. Със залеза на слънцето на импровизираната сцена в клуба изгряха хип – хоп изпълнители, дошли да подкрепят каузата. Всички рапъри приемаха случващото се присърце. Играта сподели, че е дошъл само и единствено, за да може чрез името си да помогне на момчето и подкани публиката за същото казвайки им, че сърцата ни са по – големи от някакви пари. Пловдивската група Central Side подходиха по –философски като подчертаха, че животът се води от един прост закон – законът за всеобщата гадост, срещу когото всички трябва да се борим. Podnulevia Bz Pro, чийто изпълнение беше едно от най – горещите, въпреки че целзиите в псевдонима му предполагат доста по –хладни емоции, обеща на тръгване да пусне своето дарение в касичката. Той ни разказа, че участва в този концерт, за да изкупи стари грехове. Негова практика била да иска хонорари, за благотворителни концерти, но скоро негов близък приятел се разболял и самият Нулев започнал да организира такива. От тогава не пропускам да подкрепя благотворителни каузи, откровенничи той. Бъдещият доктор Данчо, известен още като Dr. Morales, коментира, че именно досега му с болни хора го е научил да не губи надежда, колкото и безнадеждна да изглежда на пръв поглед ситуацията. Сред изпълнителите на вечерта, на сцената се качи и малкият Мирослав Крумов, който изуми присъстващите с имитациите си на Майкъл Джаксън. Още големи пловдивски изпълнители подкрепиха с глас, желание и средства Troi, Nasio, Sefu, Face, Billy Hlapeto. Зад пулта ще са DJ GEORGE и DJ G.

Мохито направи първата крачка, нека ние направим втората.Image title
Image title
Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.