Вяра, любов и уиски” и носител на Оскар за музика на София филм фест в Пловдив

Под небето

Специални гости днес са Георги Николов – продуцент и Александър Станишев – оператор на филма „Вяра, любов и уиски”

Image title
От 18.30 часа ще бъде премиерата на българо-американския „Вяра, любов и уиски”, който ще ви бъде представен лично от специалните гости Георги Николов – продуцент и Александър Станишев – оператор. След края на прожекцията двамата ще разкажат на публиката интересни неща около създаването на филма.
Режисьорката Кристина Николова събита Валери Йорданов и Явор Бахаров, за да ви разкаже историята на млада българка, сгодена за богат американец, която преди сватбата се паникьосва и се връща в България. Там тя се събира със старата си компания от симпатични неудачници и се влюбва с най-добрия си приятел Вал, който обаче има саморазрушителни навици. Когато съвсем неочаквано при нея пристига годеникът ù Скот, тя трябва да избере между уреденото бъдеще, което той ù предлага, и обречената любов с Вал.

От 20.45 часа ви очаква едно ирландско бижу, носителят на Оскар за музика – Веднъж. Филмът ни пренася по улиците на Дъблин, където уличен се сприятелява със забавна чешка имигрантка. Той страда заради разбитото си сърце и потиснатите си амбиции; тя се изхранва като чистачка и е порядъчно дръзка. С развитието на връзката им режисьорът и сценарист Джон Карни вплита прекрасните авторски песни на Ханзард в повествованието. Завладяващ с великолепните изпълнения на известния музикант Ханзард и даровитата пианистка Ирглова, филмът притежава страстно изящество, което си е напълно оригинално.

Маратонът започва в 16:15 часа с румънския филм Любовникът. Филм, който заслужава аплодисменти за това, че се занимава с щекотливия проблем за секс трафика, така актуален в Румъния. Чаровният Лука съблазнява млади жени, за да ги продаде за проститутки. Посредникът в търговията с плът лесно печели доверието на момичетата, въпреки че полицията го наблюдава. Когато се влюбва във Вели, нещата започват да се променят. За един кратък момент изглежда възможно душата на Лука да бъде спасена и двамата да заживеят мечтания съвместен живот. Но миналото и дълговете застигат Лука и като повтаря неговата мантра „Сексът няма значение”, Вели започва да продава тялото си на познатите му, за да му помогне да изплува.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.