Уникално лятно шахматно шоу организират в Цар-Симеоновата градина

Под небето

Шахматен клуб „ЧесБомб – Пловдив“ и шахматният портал ChessBomb.com канят любителите на шахмата на турнир по мълниеносна игра – блиц шах в парк „Цар-Симеоновата градина”. Тържественото откриване ще бъде на 3.06.2017 г. от 14.00 ч. Този път първия ход ще направи министърът на културата – Боил Банов, дългогодишен любител на най-мъдрата игра. 

Това е вторият от серията турнири по шахмат за деца и възрастни ChessBomb Tour 2017, която започна на 6 май в София. Фестивалите се провеждат с подкрепата на общините на София, Пловдив, Варна и Бургас.

Първият турнир протече с огромен успех – 150 състезатели заедно с многобройна публика се забавляваха пред Народния театър „Иван Вазов”. Почетни гости бяха световната шампионка по шахмат Антоанета Стефанова и най-младият депутат в народното събрание – Теодора Халачева. Особено щастливи бяха малките шахматисти.

Най-младата участничка в Софийския турнир от веригата ChessBomb Tour 2017 - Яна Матеева - на 5 годиниСега надпреварата отново ще бъде в 9 кръга по швейцарска система в три групи – професионалисти, аматьори и деца до 16 години. Наградният фонд за трите турнира е 6000 лв., а победителят в детската група ще спечели чисто нов лаптоп. Между партиите ще има томбола и награди, осигурени от различни спонсори. Шахматният портал www.ChessBomb.com ще предава събитието онлайн, а най-интересните партии ще бъдат излъчвани на видео екран с коментар на живо. Победителите ще получат дизайнерски купи и медали, както и право на участие във финалния двудневен турнир на 16 и 17.09.2017, на който ще се състезават срещу 10 световно известни звезди на шахмата.

След втория фестивал шахматното шоу ще се прехвърли на морето – на 1 юли във Варна и на 5 август в Бургас. 

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.