Ученици от „Душо Хаджидеков“: Змията леко ги е хапнала!

Под небето

Гризнатият третокласник се радвал заради приключението

Големите в Душото се радваха на кученца, а не на змии, в Деня на земята
Големите в Душото се радваха на кученца, а не на змии, в Деня на земята
Хапещите змии в кабинета по биология в „Душо Хаджидеков“ бяха основната тема на школски клюки през днешния ден в елитното основно училище. Инцидентът се случил по време на първа смяна, когато малките празнували Деня на земята с импровизирано зооревю в кабинет №13. Леко ги е хапнала. Сигурно е била изнервена, тъй като всички са я барали и са си играли с нея, коментираха случилото се шестокласници в двора на Душото пред Под тепето. Ръководството не коментира инцидента. Затова пък хлапетата бяха активни в разказите. Змийското ухапване вече е и митологизирано. Били са змийчета, казват едни. Цели анаконди са били, с ей такива зъби. Истински убийци, твърдят други малчугани, докато показват с ръце колко големи са били влечугите.

Image title
Ухапаният третокласник си играл със змията, когато тя го клъвнала по ръката. По разказите на по-големите възпитаници на Душото, хлапето даже се изкефило, тъй като се изживяло като герой в приключенски филм. Косите на преподавателите, а после и на родителите му обаче се изправили. Бащата и майката разбрали какво е станало по време на тържеството за Деня на земята в кабинета по биология и долетели за минути в училището, за да откарат наследника си в Университетска болница. Децата твърдят, че само едно момченце се е оплакало, че му е станало нещо след играта със змията. Не са чули за второ пострадало хлапе.

В стаята е имало много хора. Именно присъствието на десетки “дразнители” изнервило животинката, която решила да се самозащити. Истинският ужас обаче настанал след това, когато някои от преподавателите цъкнали в интернет информация  за представените от стопанина им за „обезопасени“ коралови змии. Така те са упоменати в официалната информация по повод инцидент. А в мрежата пише, че кораловите змии рядко хапят дори и при самозащита. Но въпреки това, с тях трябва да се внимава много, тъй като отровата им е от най-силните. 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.