Търсят се зографи за подлеза на Чифте Баня

Под небето

С такъв графит изненада феновете уникалният лондонски артист Банкси в тон с олимпиадата. Дали ще има подобна находка и под тепетата?
С такъв графит изненада феновете уникалният лондонски артист Банкси в тон с олимпиадата. Дали ще има подобна находка и под тепетата?
Пловдивските мечтатели могат да оставят следа в градската среда с въображение и находчивост. Арт Стрийт Фест става повод за забавление с приятели и непознати. За да участваш, поднеси своите свежи идеи, покажи творческия си талант и различни гледни точки за миналото, настоящето и бъдещето на Пловдив. Организаторите Младежки Глас Пловдив предлагат големи стени в подлеза на Чифте Баня и безплатни материали за графитите според спецификата на проекта – бои, латекс, оцветител за латекс, флакони, дюзи, ръкавици, валяци, четки, маркери, разредител, парцали. Също така осигугряват трансопрт, нощувка, храна и напитки.

Целта на организаторите на Стрийт Арт Фест е да превърнат забравените кътчета из вечния Пловдив в цветни платна, да събудят творческия дух на старата културна столица и да активизират потенциала на младите хора.

Младежки Глас отправя покана към графити и стрийт артисти за участие в събитието при условие, че изпратят 5 снимки с реализирани авторски проекти на адрес [email protected] Темата е Пловдив – древен и вечен, като намерението е да се остави следва във вековната култура на града ни.

Крайният срок за изпращане на скици и снимки е 6-ти септември, а избраните автори ще получат покани за участие на 15 септември. Подбраният екип ще твори цели три дни на 5-6-7 октомври.

Цялата красота и имагинерност ще бъдат претворени в реални картини на подлеза на Чифте Баня и ще останат там за дълго време, напомняйки времето, в което сме били заедно и сме мечтали.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.