Студентите закупиха нови стълби за Античния театър

Под небето

mediacafe.bg

Image title
Ново стълбище поставиха през почивните дни студентите от 8-те университета в Пловдив на Античния театър. Това е специален подарък за гражданите на града и всички артисти, които посещават един от културните ни и забележителни паметници на историята. Ако не знаете, предишните стълби се бяха продънили, но никой не си даваше и зор да ги смени и само се чудехме, кога ще се случи неизбежното. За всеобща радост студентите отделиха 1500 лева от своя бюджет на фестивала Open Student Fest 2012 и монтираха сами новата придобивка. „След фестивала ще сменим и цялата дървена настилка“, шегуваха се организаторите.

Най-голямото студентско събитие за Пловдив започва да тече от 15 май (вторник) и ще продължи до 18 май петък. За пръв път новите стълби ще бъдат изпробвани именно утре на концерт на „Трио Супрано“ и АМТИИ на откриването на фестивала, който започва с голямо шествие от площад Централен с много свирки и плакати. Входът за всички мероприятия е свободен за хора закупили гривна Open Student Fest, която е на стойност от 1 лев.

Вчера екип от организаторите на Open Student Fest ги боядисаха и приведоха във вид, за да може най-хубавите студенти на Пловдив без проблеми да се изкачват по тях.  Както знаете, на 18 май (петък) на Античния театър ще се проведе големият конкурс за красота „Мис и Мистър Академика“, на който ще се явят 32-ма студенти, а жури ще определи най-добрите сред тях.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.