Столичен топ стилист се пресели под тепетата

Под небето

Златко Сачкерски дава съвети и подстригва във „Fashion Face”

Жените в Пловдив са на двете крайности- едните се носят като „кифли” , а другите са много стилни. Но като цяло стилът се променя към добро, смята столичният стилист Златко Сачкерски. 34-годишният фризьор, който е роден в Македония,  се пресели в Пловдив , след 8 години работа в известни столични салони. Причината да напусне столицата е приятелката му Ани, която е лекарка и работи в пловдивска болница. От няколко дни Сачкерски работи в  салон „Fashion face” в квартал „Смирненски”.

Харесва му, когато клиентките му не се опитват да му налагат готови решения, а му се доверяват напълно. „Истината е , че мога да направя на някоя жена най- глупавата прическа и да я убедя , че е страхотна. Но всъщност гледам на всяка коса , като на произведение на изкуството” казва Златко. Твърди , че ненавижда обемните изкуствени прически, „вафлите” и други подобни „извращения”.  „Красивата прическа е тази,  която изглежда небрежно елегантна. По никакъв начин не бива да си личи, че жената току що е излязла от фризьорския салон.

Златко е завършил  НАТФИЗ „Кръстю Сарафов”,  „Сценография и екранен дизайн” , но е работил само няколко години  по специалността си. Артистът в него обаче продължава да живее и  той влага цялата си фантазия при изработването на прическите. Следи отблизо модните тенденции, но е категоричен, че не бива да се следват сляпо. „ Зависи от формата на главата, от самата коса, от характера, от излъчването. Сега са модерни дългите коси, но една къса прическа на една много хубава глава стои наистина секси. Жестоко е!” твърди Сачкерски.

Тенденции

70-те се завръщат! Дълги опашки , завързани на тила и прическа „боб” до раменете ще бъдат хитовете  за сезон пролет- лято 2014, твърди стилистът.  Модерни за златистите и платинените цветове, както и цветните кичури в светлите коси. Миналогодишният хит „омбре” вече е демоде и на негово място идва „балеажът” или коса , целуната от слънцето. При тази прическа  кичурите край лицето са  по-светли, краищата на косата –също. Пролетта е подходящ сезон за терапия с млечни протеини, които се вкарват в косъма с ултра звук или инфра ред, препоръчва Сачкерски.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Столичен топ стилист се пресели под тепетата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.