Стартира най-мащабното оперно събитие за сезона Opera Open 2015

Под небето

Летният фестивал на Пловдивската опера OPERA OPEN 2015, провеждан със съдействието на Община Пловдив стартира от утре на емблематичния Античен амфитеатър в града. В рамките на два месеца публиката ще има възможност да чуе международни и български гласове от световна величина. 
„Това е едно от най-големите културни събития на годината и сме изключително щастливи, че  Пловдив се утвърди като града на най-мащабния оперен фестивал в страната. Очакваме Opera Open да бъде посетен  от над 10 хиляди зрители от цялата страна, което ще се отрази положително и на културния туризъм в града.“ – каза зам.-кмета по културата в община Пловдив г-н Стефан Стоянов.
Част от спектаклите, включени в афиша на грандиозното събитие са известните опери на Верди „Трубадур” и „Аида”, както и премиерата на „Кармен”, дело на международен екип от Испания, Италия и САЩ. Сред изпълнителите са солисти от Арена Ди Верона, Ла Скала, Болшой театър и Метрополитън като Ана Лукреция Гарсия, Венецуела, Валди Янсонс, Латвия, Паоло Партолучи, Италия и др. Гвоздей в програмата безспорно ще бъде и изпълнението на Орлин Анастасов още в първото представление на 19 юни. Българският талант е сочен за наследник на Николай Гяуров и е признат на международно ниво като бас № 1 в света.
OPERA OPEN се организира по подобие на Арена ди Верона и други престижни летни фестивали под открито небе. Събитието е наследник и  продължава традицията на Вердиевия  фестивал, който в продължение на 32 години се провеждаше на Античния амфитеатър.  В същото време новата платформа е отворена и към различни музикално сценични жанрове и локации. За първи път фестивалът ще бъде съпътстван от допълнителна музикална програма OPERA OPEN Light. Тя ще бъде представена на различни открити пространства в Пловдив.

Билети за представленията могат да бъдат закупени онлайн от Eventim.bg, на касата на Концерта каса Пловдив или в билетния център пред Община Пловдив, а повече за програмата, изпълнителите и самите спектакли, може да откриете на http://operaplovdiv.bg/

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.