Срути се къща в Стария град

Под небето

Безхаберни собственици оставиха имота си на произвола

Image title
Изоставена къща в Стария град рухна тази нощ и се превърна в купчина кирпич и гредоред. Възрожденската постройка на ул. П.Р. Славейков 46, зад хотел Севън хилс, е частна собственост и е оставена на произвола от четиримата собственици, на които не им пука за архитектурната стойност на имота си и мястото, на което той се намира. Повече никаква толерантност към безстопанствеността, размаха пръст съвсем резонно зам.-кметът Александър Долев.
Късмет, че това се случи през нощта. През деня тук играят деца, рисуват младежи от Художествената. Можеше да стане голяма беля. Тези хора обаче трябва да бъдат наказани, а имота им да бъде отнет заради безхаберие, коментираха собственици на съседни имоти.
Още днес комисия ще направи оглед на място за пореден път и ще състави протокол, а утре къщата ще бъде съборена по силата на чл. 195 от ЗУТ, заяви Александър Долев.
Имотът е частен и има стара заповед до четиримата собственици, както и редица предписания, но от тяхна страна до момента не са предприети никакви мерки, допълни зам.-кметът. Повече няма да проявявам никаква толерантност към тази опасна безстопанственост и такива изоставени къщи ще бъдат събаряни, коментира Долев.  Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.