С чувство за хумор на война срещу дрогата

Под небето

Национален конкурс с провокативното име „Осмей дрогата” призовава на работа всички хора на изкуството! Тяхната задача е чрез хумор и сарказъм да се популяризира НЕвземането на дрога сред младите хора.

Конкурсът е част от мащабната кампания „Продължи линията на живота си без дрога”. Началото на конкурса не е никак случайно – 1 aприл – Деня на шегата. "Във всяка шега има „доза“ истина! Нека я открием заедно!" призовават организаторите на конкурса от продуцентска къща „Plovdiwood Entertainment“.

Инициатор е актьорът Стелиан Димитров, който насочва конкурса към арт средите, тъй като се е убедил, че най-голямата дрога за тях е любовта към изкуството, което създават, а то от своя страна е универсален език, който всички разбират.

Бившият сценарист на „Господари на ефира“ Стелиан Димитров стои зад песента „Линията на живота“, която бе номинирана за песен на годината, текст и видеоклип за годишните награди на БГ Радио, както и зад кампанията „Продължи линията на живота си без дрога“. Тя стартира на 18 септември 2014г. и обедини много пловдивски артисти, които заявиха своята позиция против наркотиците.

Конкурсът „Осмей дрогата” е продължение на артвойната срещу наркотиците, която започна от Пловдив. В конкурса може да се включи всеки, само трябва да подготви кратък видеоклип, в който да покаже целия си талант и чрез песен, стих, филм, скеч, картина или друг вид творческа изява да осмее дрогата, като спазва добрия тон.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.