Проведе се четвъртата студентска научна конференция „Екологията- начин на мислене“

Под небето

mediacafe.bg

Image title
11 и 12 май бяха дни на Екологичен размах в светлината на станалата вече традиционна студентска научна конференция, проведенa за четвърти път тази година – “Екологията начин на мислене 4”.  Докато хиляди будни граждани на страната се подготвяха да подхванат ръкавици и чували, решени да изчистят България за един ден, студенти от Пловдивския и Лeсотехническият университет- София представяха своите разработки на сцената на академичния прогрес.  

Тази година научното събитие са радваше на завиден интерес от страна на младите изследователи, с двойно повече доклади от предходната година, както и разширена програма, акцентираща не само на Екологичната, но и на Биологичната тематика. Представени бяха и доклади от методиката на обучението по биология.   Основни виновници събитието да стане факт, бяха студентите от Студентски съвет към ПУ Паисий Хилендарски и катедра „Екология и ООС” към Биологически факултет на Пловдивския университет.

За първи път бяха осигурени и награди за най-добър доклад от студентите от СС на ПУ, както и награди за всички участници от уважаемите партньори и спонсори: БДЗП, Природонаучен музей- Пловдив, APAO, Jacobs, Горна баня, които повишиха значително качеството на събитието.  15-та аудитория в биологическия факултет едва побра будните студенти, участници и присъстващи, жадни за нови знания.

За да уважат събитието и да допринесат за неговото израстване, бяха дошли уважавани академични светила.

Фотоизложба

Тази година за първи път успоредно с конференцията се проведе и фотоизложба на тема „Природата на България през моите очи“. Интересът от страна на студентите надмина очакванията на организационния екип, снимките бяха повече от добри и открихме много млади и талантливи фотографи с екологично мислене. Снимките бяха аранжирани на табла в коридорите на Биологическия факултет и всички присъстващи дадоха своя глас за фаворитите си. Съответно наградени бяха трима участника от общо 37-те, раздадени бяха и две допълнителни награди от любезните ни партньори от БДЗП – Пловдив.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.