Прегледай сърцето си

Под небето

Безплатни кардио прегледи организира Университетска болница на 29 септември

Image title
Кампания за безплатни кардио прегледи организира на 29 септември, събота, Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Свети Георги”. Това съобщиха от ръководството на лечебното заведението. В този ден в Хирургичния блок от 9:00 до 12:00 ч. в кабинет №11 – по превантивна кардиология, прегледи и консултации ще извършва д-р Людмила Владимирова – Китова.

Изборът на датата за кампанията не е случаен – на 29 септември тази година се отбелязва Световният ден на сърцето. Кардиолозите са на мнение, че трябва да има и световна година на сърцето, защото сърдечно-съдовите заболявания обхващат все по-голяма част от хората по света. Това е и причината с тази инициатива всъщност да поставим началото на поредица от кардиологични консултации в кабинет №11 на 1 етаж. Те ще се провеждат всяка сряда от 10:00 ч. от д-р Владимирова – Китова, обясниха от пловдивската Университетска болница.

Обзавеждането на кабинета по превантивна кардиология е осигурено със съдействието на Дружеството на кардиолозите и на фармацевтичната компания „Астра Зенека”, като преди седмица е закупена и апаратура за съдова диагностика и скрининг на риска от миокарден инфаркт, обясни д-р Владимирова – Китова.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.