Посрещаме 2014-та с Кълчи кълки и пищна заря

Под небето

Ъпсурт се качват на новогодишната сцена минути след полунощ

Image title
Пловдивчани ще кълчат кълки в такт с едноименното парче на Ъпсурт навръх Нова година утре. Култовата хип-хоп банда е пиронът в празничната програма за посрещането на 2014-та на площада. От общината са организирали пищна заря и дълъг музикален маратон в новогодишната нощ. За първи път илюминациите ще бъдат изпълнени от три точки – площада пред Община Пловдив, Сахат тепе и Бунарджика, а при ясно време ще се видят не само в града, а и в близките населени места около него.

Зарята включва пиротехнически  продукти от различни калибри от 25 до 200 милиметра, а времетраенето на наситената огнена картина ще бъде 6 минути. Височината на изстрелване започва от 10 – 15 метра, а за най-големите калибри достига  до 100-200 метра. Илюминациите включват около 3000 изстрели и ефекти, концентрирани в огнена картина със силно въздействие над целия град.

Празничната програма на откритата сцена ще започне в 21.00 часа с изпълнение на световни хитове от групата LMCM (Levon Manukyan Collegium Musicum) на диригента Левон Манукян. Час след това пловдивчани и гостите на града, избрали да посрещнат Новата 2014-та година пред общината, ще могат да запеят с музикантите от група John Steel известни и обичани рокпесни.

Кулминацията ще е отброяването на последните секунди от отиващата си година и посрещането на Новата 2014-та с националния химн и Многая лета. В полунощ небето над Пловдив ще бъде озарено от зрелищните илюминации, а талантливите танцьори, музиканти и изпълнители от Ансамбъл Тракия ще поведат традиционното българско хоро. 
Веднага след това на откритата сцена на площада ще излязат група Ъпсурт с балет Нова, DJ Cass и Мария Драгнева, победителят от Х-фактор Жана Бергендорф и DJane Koki. Предвидено е празничната програма да продължи до около 2.30 часа на 1-ви януари 2014 г.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.