Пороят намокри, но не удави протеста

Под небето

Десетки блокираха ЖП транспорта, козирката на Гарата прокапа по главите им

Полицията изведе пиян провокатор от множеството

Image title
Пороят тази вечер намокри, но не потопи пловдивския протест срещу лудостите в парламента и кабинета Орешарски. Стотиците в началото на шествието на недоволството станаха десетки до Централна гара заради лошото време. В мига, в който хората стъпиха на коловозите и блокираха ЖП транспорта заваля здраво. Подготвените опънаха чадъри и развяха дъждобрани, другите- останаха под капките с лозунгите си и викове „Червени боклуци“ и „Мафия“. В момента, в който изпука първата гръмотевица, неформалните лидери на недоволството приканиха хората да се приберат под козирката на перона от съображения за сигурност. И там обаче не останаха на сухо, тъй като козирката прокапа. Ще ни върви по вода. Другата седмица правителството ще падне, приеха като знак дъжда пловдивчани. А от навеса на гарата се изля истински порой. Дотам стигнахме- да ни вали върху главите докато си чакаме влака. Всичко унищожиха, всичко, беснееше мъж на средна възраст.
В този миг откровено пиян тип се вклини в множеството и започна да провокира хората. Той почна да обижда веещите знамена, лозунги и чадъри граждани. Кво крещите ве. Комунизъм искаме. Стига демокрация. Ботуш за вас, нареждаше фирканият. Полицията се намеси на мига и го изведе от митинга, за да не стане беля.

Дъждът и пияните хора няма да ни спрат. Утре блокираме магистрала Тракия, разделиха се с уговорка за утре сутринта, в 9.30ч. пред областта недоволните. Image title
Image title
Image title
Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.