Под небето

Петър Манджуков става почетен гражданин на Пловдив

Image title
След архонтската си титла Петър Манджуков ще придобие още звание – почетен гражданин на Пловдив. Предложението към Общинския съвет ще направи кметът Иван Тотев. Това стана ясно след днешната визита на Манджуков в общината. Бизнесменът дари на пловдивската администрация 200 хиляди лева. Парите са насочени към подобряване на сигурността и безопасността на гражданите в родния му град. В Стария град са монтирани 32 камери, модернизиран е центърът за видеонаблюдение, който Манджуков, кметът Тотев и пловдивският митрополит Николай посетиха днес. Изградена е допълнителна светлодиодна светлинна сигнализация на 78 пешеходни пътеки, 18 зебри са оборудвани със звук. Искам да заявя, че дарението го правя чисто, без никакви други комбинации. Няма да приватизирам нищо. То е за туристите и пловдивчани, каза Манджуков.
Търсят сензация и индиректно ми правят реклама. Човек, който е работил за Външно не е бил доносник. Имам желание да купя нещо в Пловдив и да се върна отново да живея тук. Дарението е съвсем човешко. Нямам причина да изкупвам грехове с дарения, каза още бизнесменът.

След дарението Манджуков размени няколко думи с Николай Пловдивски, който го ръкоположи за архонт, след което излетя в неизвестна посока с лъскавата си британска лимузина Ягуар. Image title
Image title
Image title
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина